12.10.2014 00:00

Главни изборни штаб СДС упутио је данас приговоре Централној изборној комисији и пријавио МУП-у РС и надлежном тужилаштву два случаја тежег нарушавања изборног процеса који подлијежу кривичном законодавству. 

Пријаве се односе на случајеве нестанка 400 гласачких листића у Дервенти, 131 гласачки листић у Шамцу и 30 гласачких листића на више бирачких мјеста у Зворнику, што указује на сумњу да се покушава направити изборна крађа. 

Такав случај је забиљежен и у Теслићу гдје је члан бирачког одбора Недо Илић бирачима достављао вишак гласачких листића с намјером да се по признању виновника наплати глас. Против лица учесника у том поступку, поред приговора Централној изборној комисији, биће поднесена кривична пријава, а што је по члану 189. Кривичног закона РС оквалификовано као дјело подмићивања за шта је предвиђена казна затвора до три године. 

Поднесена је и пријава против Ранка Лукића из Бања Луке и око 20 НН лица који су у видно алкохолисаном стању онемогућавале гласаче да приступе гласању у МЗ Павићи у Бања Луци.

                                                                              

                                                                       
Главни изборни штаб СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account