26.04.2023 15:14
Ово што ради СНСД је понижавање Народне скупштине, а када је у питану дневни ред ове посебне сједнице очигледна је велика неозбиљност и политички аматеризам, који је планиран од стране СНСД-а, како би се скренула пажња са чињенице да претходни закључци нису спроведени.
 
Поручио је ово Милан Миличевић, в.д. предсједника СДС, на прес конференцији која је одржана у Бањалуци.
 
Он је изразио незадовољство због непровођења претходних одлука Народне скупштине Републике Српске.
 
„Ово што се данас дешава је планирано како се не би говорило о томе да није спроведено све оно што је рађено у претходних неколико година, а у питању су значајне одлуке које су везане за Републику Спрску, које се, између осталог, тичу преноса и враћања надлежности. Донешени су рокови од шест мјесеци, па су продужени за нових шест мјесеци па су сви заборавили да о томе причају“, подсјетио је Миличевић.  
 
Он је оцијенио да такво понашање представља понижавање НСРС.
 
„Понизити НСРС на кључним националним питанима за Српску, али  и све друге институције које су у томе учествовале, као и политичке партије, је стварно неозбиљно. Основни разлог због чега имамо данашњу посебну сједницу је да опет продужавамо у плус  бесконачно рокове за спровођење одлука које су давно биле донесене“, казао је Миличевић.
 
Он је истакао да СДС као одговорна политичка странка није могла ставити потпис на изјаву на којој се говори о свему осим о државној имовини и која је у ствари била само политички памфлет СНСД-а.
 
„Одазвао сам се на приви састанак као вд. предсједника СДС и изнио врло јасан став о овом питању. Као одговорна странка нисмо могли ставити свој потпис на овакву изјаву. Видимо да се власт сада посипа пепелом и сада тај документ није на сједници НСРС што нас увјерава  да смо били у праву“, истакао је Миличевић.
 
Он је поручио да је СДС припремила своје закључке који се тичу државне имовине.
 
„Због процедуралних ствари очигледно неће бити на дневном реду данашње сједнице, али ће ово бити документ који желимо понудити првом наредном приликом на редовном засједану НСРС на ову тему. Ови закључци се односе само на питање државне имовине, а не нека политичка и политикантска питања која служе за било чију промоцију“, навео је Миличевић.  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account