02.05.2023 19:25
Требиње је један од градова Републике Српске који се може похвалити са прегршт лажних обећања власти и неостварених инвестиција, рекла је в.д. члан Предсједништва СДС Милица Радовановић.

“Годинама слушамо иста обећања власти, од аеродрома у Требињу, нове болнице, саобраћајне обилазнице око града, жељезнице, а сада и аутопута, а у исто вријеме сви озбиљнији инвеститори заобилазе Требиње”, констатовала је Радовановић и оптужила власт да пред сваке изборе прича исте нереализоване приче.
 
“Једноставно нема инвестиција и развојне политике. У међувремену нам млада радна снага одлази из Требиња, а преко 2 хиљаде њих је нашло запослење о оближњем Дубровнику. Плате оних који имају “привилегију” да раде су прениске за свакодневна поскупљења и нико не помиње њихова повећања или бар усклађивања са растом животног стандарда”, сматра Радовановић и додаје да “једино што се гради су стамбене зграде и пословни објекти који су више у функцији прања новца него развоја и отварања нових радних мјеста.”
 
“Оваква корумпирана власт ће отјерати и оно мало правих инвеститора из града, како видимо из недавне најаве власника компаније „Свислајон“ Таково Родољуба Драшковића, највећег инвеститора у нашем граду, што је у најмању руку забрињавајуће и довољно говори о политици града и оних који је воде”, рекла је Радовановић.
 
“Они се хвале порастом броја туриста у Требињу, а неће да кажу да је то у највећој мјери резултат инвестиционе политике Родољуба Драшковића и изградње Града Сунца  који годишње доводи највећи број посјетилаца у региону. Зар Град Требиње нема интереса од повећаног прихода од поврата ПДВ-а и пословних активности ове компаније које годинама повећавају његов обим? Испада да је за градску администрацију најлакше водити политику повећања цијена градских услуга и ренте и на тај начин пунити буџет, без икакве стимулативне политике за оне који инвестирају и стварају реални доходак”, сматра Радовановић.
 
“Када би се овдашња власт угледала бар мало на власт у Србији онда би могла да види како се бори за сваког инвеститора и какве све олакшице и подстицаје власт даје да би се нека инвестиција реализовала. И свакодневно се увјеравамо у видљиве резултате те политике. Актуелну власт у Требињу и Републици Српској таква политика очигледно не интересује, а сигурни смо да ће на новим-старим лажним обећањима покушати поново да убједи народ и добије подршку. Али, сигурни смо и да долази вријеме подвлачења рачуна и да шансу напокон добију нови и образовани људи који желе на прави начин да се боре и за Требиње и за Републику Српску”, нагласила је Милица Радовановић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account