15.06.2023 15:49
Морамо да промијенимо постојеће стање како не би смо и даље живјели у држави у којој влада криминал и корупција, у којој се не поштује знање и стручност, у којој људи са лажним или сумњивим дипломама обављају врло важне послове, каже Милан Миличевић, предсједник СДС.
 
Истиче да је његово виђење Републике Српске и Босне и Херцеговине потпуно другачије од концепта који заступа СНСД.
 
„Немогуће је да будем сарадник тог система. Зато што су то два различита свијета? Не желим живјети, ни ја ни моја дјеца, нити будуће генерације, у држави у којој влада криминал и корупција. Дакле, не желимо да живим у том свијету, али већ живимо. Зато морамо да га промијенимо и моја порука људима је  умјешајте се сами да би креирали властити живот“, каже Миличевић.
 
Он наводи да је одговорна национална политика сасвим супротна од онога што се представља од стране странака које владају дуги низ година.
 
„Резултат такве неодговорне националне политике са све три стране је катастрофално стање становника у Босини и Херцеговини. Тридесет година након рата ми смо и даље политички нестабилно подручје у којем нико озбиљан, без обзира био страни или домаћи улагач, неће уложити новац. Имао само спорадичне случајеве јер да је другачије људи не би бјежали из мјеста гдје су рођени. Систем базиран на политици Додика, ХДЗ-а и СДА креирао је такав амбијент. Морамо направити потпуно другачији амбијент“, каже Миличевић.
 
Предсједник СДС-а је оцијенио како ће за побједу против СНСД-а бити потребна сарадња опозиције, али и задобијање много шире подршке.
 
„Сигуран сам да ћемо сарађивати са ПДП-ом, са Јеленом Тривић, Небојшом Вукановићем, и многим дугима опозиционим људима али то неће бити довољно. Кад се сви саберемо нема снагу да побиједимо. Да би побиједили морамо узети трећину Додикових људи и оне коју су неопредјељени. То је огроман задатак“, истиче Миличевић.
 
Он каже да је потребно и разобличити покушаје да се ствари и појединци представљају онаквим какви нису.
 
„Та параноидна прича Додика да, ако нема њега и СНСД-а, нема ни Републике Српске, јесте једна фарса у коју су некад људи и вјеровали, али задатак опозиције је да то разобличи. Начин на који је Додик дошао на чело Републике Српске говори ко је он и шта је. Послушајте неке његове изјаве од прије 10 и 15 година и ове данас. То нема везе једно са другим“ истакао је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account