13.07.2023 14:37
Петровдан је посебан дан за чланове и симпатизере билећког СДС-а.  Kао и задњих тридесет година пред иконом Светог Петра и Павла и под заставом Српске демократске странке прослављају овај значајан дан. Више од двије стотине чланова и симпатизера Српске демократске странке у билећком Дому културе уз прославу и дружење евоцирало је успомене из претходних неколико деценија. Имали су се чега присјетити јер је пут којим су ишли са Српском демократском странком био тежак и трновит, али је увијек био усмјерен тежњи ка циљевима и вриједностима које Српска демократска странка његује од свог оснивања.
 
Данас се осјећају као за своју крсну славу, а кажу да то заправо и јесте њихова друга слава.

"Многи од нас славе данашњи дан већ 33 године и осјећамо се као једна велика породица, коју веже Српска демократска странка. За 33 године било је разних искушења и јако тешких животних ситуација. Савладавали смо искушења и препреке које нам живот пружа, али никада нисмо издали Српску демократску странку нити се удаљили од њених циљева.

С поносом могу рећи да се нико од ових људи није продао, издао, некога оклеветао или присвојио нешто што је туђе, а лични интерес им никада није био циљ. Ријетки су они који се овим могу похвалити.

Управо због тога сам сигуран да ћемо се на овај велики дан састајати акобогда сваке године и да ће нас бити све више и више", изјавио је предсједник ОО Билећа Мато Вујовић, који је упутио искрене честитке поводом Петровдана и свим другим одборима СДС-а широм Републике Српске.

Прослави су присуствовали представници Борачке организације и представници коалиционих странака.
Послије службе у Храму Светога Саве, представници ОО СДС-а Билећа положили су вијенце на спомен обиљежје билећким борцима погинулим у протеклом рату.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account