25.07.2023 17:09
Када чујемо колико мржње је данас у својој дискусији на сједници Дома народа ПСБиХ изнио шеф Клуба бошњачког народа Шефик Џаферовић не можемо а да не осјетимо забринут за будућност ове земље, казао је делегат у Дому народа ПСБиХ Желимир Нешковић (СДС).
 
Нешковић је коментаришући Џаферовићеве оптужбе на рачун Београда казао да је очигледно да се у његовом говору осјете елементи мржње.
 
„Људима је потребан суживот и нормалне намјере. Не требамо да гледамо уназад. Џаферовић не говори о злочинима који су чињени над свачијим народом понаособ. Могу се и ја дотаћи Братунца, Кравица, Сјековца, Тузланске колоне, Добровољачке улице али мислим да нам сталне међусобне оптужбе за ратне злочине не требају“, истакао је Нешковић.
 
Дом народа примио је к знању информацију о раду Тужилаштва БиХ за 2022. годину за коју је Нешковић рекао да би се кроз такву информацију могао стећи утисак да је Тужилаштво радило и више него добро.
 
„По мени ситуација у стварности изгледа сасвим другачије јер влада велико неповјерење јавности у Правосуђе БиХ па тако и Тужилаштво БиХ. Посебно се истиче неуспјешно процесуирање предмета високе корупције, организованог криминала, ратних злочина, а и они се селективно оцјењују. Слаби су резултати на рјешавању предмета који се односе на тешка кривична дјела убистава у оба ентитета“, истакао је Нешковић.
 
Он је напоменуо да се Тужилаштво БиХ, као и комплетно правосуђе у БиХ, уопште не баве предметима политичке корупције и процесуирањем изборне крађе.
 
„Сматрам да управо од политичке корупције потичу бројни проблеми са којима се сусрећемо и ако овај проблем не ријешимо нећемо моћи ријешити ни питање рада других институција и њиховог функционисања“, упозорио је Нешковић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account