25.07.2023 22:00
Поводом изјаве посланика СНСД-а Срђана Мазалице да је предсједник СДС-а Милан Миличевић ''прочитао да ће бити усвојени европски закони, па претпоставља да ту није Закон о Уставном суду БиХ'', те га оптужио да прави ''консктрукције које ће се лако распасти и срушити'', реаговала је функционер СДС-а Александра Пандуревић:
 
Драго ми је да се Срђан Мазалица сјећа закључака Народне скупштине који се односе на Уставни суд БиХ, али ми је жао што пажљиво не слуша свог партијског шефа Милорада Додика. Прије него што се обрушио на предсједника СДС-а Милана Миличевића требао је отићи на сајт РТРС-а, прочитати и послушати Додикову изјаву након сарајевског сијела. У тој изјави, лидер СНСД-а  Милорад Додик најавио је да ће ''22. августа бити одржана сједнице Представничког дома, да ће бити попуњен Савјет министара и донесени Закон о омбудсману и Закон о слободи приступа информацијама, док ће  Закон о Високом судском и тужилачком савјету бити ријешен кроз колегијум'', а Предсједништво БиХ ће потврдити два споразума из ''Берлинског процеса''. Додик је најавио и да ће се за законе о правосуђу формирати радна група која ће се бавити и Уставним судом БиХ.
 
Можда Мазалица мора да вади кестење иза свог шефа, да правда капитулацију и гажење закључака Народне скупштине, њено понижавање, али превише је да нас увјерава да не треба да вјерујемо својим очима и ушима него оном што он каже.
 
Подсјетићу Мазалицу и да су његове колеге, делегати СНСД-а у Дому народа јуче усвојили Закон о слободи приступа информацијама у првом читању. Зар то није кршење закључака Народне скупштине од 27.јуна у којима смо заједно рекли да нема усвајања закона из 14 приоритета док не буде усвојен Закон о Уставном суду и док не испратимо стране судије? Хоћете ли покренути одговорност Ваших колега јер су прекршили закључке Народне скупштине? Зар је важнији један министар и зграда Милета Радишића од будућности Републике Српске и заштите њене државне имовине?
 
Шта се то, Срђане, промијенило на Косову и Метохији па су нам сада прихватљиви споразуми са тзв. Косовом о признању диплома и стручних квалификација? Само прије два дана Курти је наставио свој терор и ухапсио једног Србина из Лепосавића.
 
Које су то нове околности па се више не солидаришемо са српским народом на Косову и Метохији, нити су нам битне стране судије него смо чак спремни покренути процедуру за попуњавање Уставног суда?
 
Једина конструкција која се срушила јесте конструкција лажног патриотизма.  И будите сигурни да ћемо бранити Републику Српску и дигнитет Народне скупштине и од вас и од ваших федералних партнера. За нас, Република Српска нема цијену и она је много више од зграде Милета Радишића на шта сводите њене интересе.
  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account