27.07.2023 07:57
Дарко Бабаљ, посланик СДС у Представничком дому ПС БиХ, изразио је задовољство јер је на последњој сједници усвојен приједлог СДС-а да се праг за улазак у систем ПДВ-а повећа с 50.000 КМ на 100.000 КМ, а да се ПДВ пријава подноси до краја мјесеца умјесто до 10-тог у мјесецу.
 
 Посланици су подржали и закључак Клуба СДС-ПДП-Листа за правду и ред да се из буџетске резерве издвоје средства за пољопривредна домаћинства погођена афричком кугом и суперћелијском олујом.
 
''Драго ми је да су све колеге подржале измјене и допуне Закона о ПДВ јер повећање прага ПДВ-а је спас за радна мјеста. Због инфлације, све занатлије, самостални предузетници ушли су у систем ПДВ-а, због чега нису у могућности да набаве репроматеријал и повећају плате радницима – што доводи до затварања тих малих радњи. Молери, обућари, фризери, керамичари, пиљаре, мале продавнице итд.  са садашњим системом и прагом ПДВ-а од 50.000 КМ, принуђени су да затварају своје радње'', казао је Бабаљ и изразио наду да ће закон бити усвојен и у другом читању.
 
Он истиче и да је јако важно да у ово тешко вријеме када су пољопривредници изнијели терет падавина, а онда је ионако слабе усјеве уништио град, док су узгајивачи свиња погођени афричком кугом, читаво друштво покаже солидарност.
 
''Не може бити важније да министри купују лимузине од 130.000 КМ или да УИО купује зграду од седамдесет милиона  КМ од тога да сачувамо домаћу пољопривредну производњу'', поручио јe Бабаљ.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account