28.07.2023 11:57
''Трговац у рату, трговац у миру. Увијек за свој властити интерес, своју породицу, кумове, пријатеље. Патриотизам је претешка ријеч за Милорада Додика, коју нажалост никад није савладао и разумио њено значење. Остали смо без грба и химне, забранили су нам да Српско Сарајево зовемо његовим именом под којим је рођено. Он је ћутао'', поручио је посланик СДС-а Дарко Берјан, коментаришући сарајевски договор СНСД-а, ХДЗ-а и Тројке.
 
Није то никакав план за деескалацију, истиче он, него капитулација и трговина националним интересима Републике Српске за једну министарску фотељу и 70 милиона КМ за кума.
 
''Питају ме ових дана да ли се кајем што сам гласали за закључне Народне скупштине Републике Српске да нема усвајања закона из 14 приоритета док не добијемо Закон о престанку мандата страним судијама у Уставном суду БиХ и док тај суд не буде радио по Уставу, а не по политичким директивама странаца и сарајевских политичара. Мој одговор је: Не кајем се! Наш глас није био глас за Додика, нити смо вето подржали због Жељке Цвијановић. Ми смо гласали за Републику Српску и њену дејтонску позицију! Гласао сам да сачувамо Републику Српску за коју су живот дали мој отац и стриц. Гласао сам да нашој дјеци сачувамо државну имовину и јавна добра која припадају Републици Српској. И поново бих гласао!'', нагласио је Берјан.
 
Српска демократска странка је, подсјећа он, државотворна политичка странка и тако ће се понашати и убудуће.
 
''Жао ми је што је предсједнику Републике Српске било важније истрговати 70 милиона КМ за кума и министарско мјесто у Савјету министара, од тога да сачува Републику Српску и дигнитет Народне скупштине. Нико, па ни он, нема право да гази највећу законодавну институцију коју ова наша Република има, нити да личне и партијске интересе ставља изнад Републике Српске. Народ и држава су увијек побјеђивали, а такви су завршили на срамним страницама историје као издајници'', поручио је Дарко Берјан.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account