11.08.2023 09:15
Предсједник СДС Милан Миличевић говорећи о одлуци Њемачке да обустави финансирање четири пројекта у Републици Српској вриједна 105 милиона евра каже да је против колективних санкција.
 
"Ово су колективне санкције Републици Српској односно становницима Републике Српске. Ово нису санкције појединим политичарима”, рекао је Миличевић истичући да је и на званичним састанцима са представницима међународне заједнице говорио да је против таквих санкција.
 
“Немојте упадати у замку, мислим да то није добро, кажњавати пројекте који се аплицирају на локалном нивоу, тамо гдје живе људи. Ово су пројекти енергетске ефикасности, односе се на производњу електричне енергије. Значи на неким мјестима постоје људи који чекају воду, који чекају струју, прикључак на канализацију дакле животни проблеми, животне теме које се финансирају средствима међународних фондова”, рекао је он.
 
Такође, Миличевић сматра да нису пресјечени  никакви токови новца Милорада Додика и његових породичних "тајкунских" фирми, као што је то био досадашњи став међународне заједнице, а сада је супротно томе кажњено становништво, локалне заједнице, људи који очекују  пројекте и њихову реализацију.
 
Миличевић је додао да власт у Републици Српској не води одговорну националну политику.
 
“Као да смо дошли до неког зида гдје крећу неке санкције, опет упућене према становништву. С друге стране, од 1. августа смо у ситуацији да имамо 46 хиљада неосигураних лица због тога што је неко, ко је на власт 20 година, омогућио да у јавним установама, предузећима и фирмама под заштитом СНСД, исплаћују личне дохотке без пореза и доприноса па имате сад 46 хиљада људи који немају здравствено осигурање”, напоменуо је.
 
“Не видим ни један логичан разлог да кажњавамо Републику Српску колективно и становништво Републике Српске. Ако неко мисли да ће на тај начин направити неку врсту револта код људи, код становника, да ће они сада реаговати у смислу некаквих протеста великих који ће промијенити неко стање у овој земљи тај се грдно вара”, рекао је Миличевић и оцијенио да су грађани у тоталној депресији и разочарани неодговорним политичарима.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account