14.08.2023 13:09
Српском народу је више него икада потребно јединство. Ипак, кредибилитет и интегритет да позива на „збијање редова“ нема човјек који више од двије деценије руши сваку могућност народног јединства, јер њему и сличнима неслога међу људима највише одговара. Исто се односи и на сателите горе поменутог, који су некада били његови највећи противници, а данас га штите, само је питање од кога и чега, истакао је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.
 
„Не може „напад“ на једног човјека бити напад на Републику Српску, само зато што се тај човјек зове Милорад Додик . Годинама слушамо исту причу и гледамо исти сценарио, са скоро истим статистима и глумцима“, појаснио је Божовић.
 
Он је рекао да смо се довели стање у друштву до таквог нивоа да се Додикова, назовимо криза, представља као криза свих нас.
 
„А наше кризе, минималне пензије, расељавање, сиромаштво, никакво социјално осигурање, неплаћени доприноси јавних установа, кредити... је ли то Милорадов проблем? Хоће ли ове кризе икада бити ударне на порталу РТРС-а? Срамите се сваког напада на сваког појединца који није истомишљеник у вашим лажним представама, био тај појединац новинар, као посљедњих дана; Новак Ђоковић, којег пљунусте да је „циганија поприлична“ прије неколико мјесеци; или опозиција, коју пљујете више од двије деценије“, нагласио је начелник Источне Илиџе.
 
Божовић је казао да су Републику Српску напали 1992. године, пуцњем у српске куће, српску дјецу, српску цркву, српског војника, српску мајку.
 
„2023. године, остарјели и уморни предсједник који је „преспавао“ горе поменути рат без имало срама креира скоро па ратну кризу, у чијем је центру, наравно, ОН. Власт у Републици Српској је полигон за Додикове игре, које нас воде у пропаст“, поручио је Божовић.
 
„Стидим се оваковог предсједника, стидим се оваквих удружења од општег интереса, која би требало да раде свој посао, а не да измишљају кризе, као продужена рука извршног комитета.  Свима је одавно постало јасно да сте Ви, предсједниче, више од двије деценије продужена рука страног фактора, а питање је шта сте сада заједно закували. Сазнаћемо и то ускоро“, закључио је Божовић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account