22.08.2023 11:56
Прије скоро три године, уочи локалих избора 2020. године мјештани Омарске од СНСД-а и Милорада Додика добили су, сада већ чувено, обећање о формирању општине Омарска. Велики број мјештана Омарске и околних села, у нади да ће им то донијети боље животне услове свој глас на тим локалним изборима дала је управо СНСД-у. Да је то све била обична превара и јефтина предизборна прича свједочимо данас, каже Маја Драгојевић-Стојић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
Она напомиње да три године након тих избора, та иницијатива тапка у мјесту
 
„Да ствар буде још гора, из дана у дан свједочимо и томе колико републичка и локална власт предвођена СНСД-ом уназађује овај крај. Добро је позната прича о борби мјештана села Бистрица, који мјесецима покушавају да спријече отварање рудника лигнита у њиховом селу. Без икаквих дозвола радови на отварању овог рудника почели су још у марту. Умјесто да републичка и локална власт ово спријече и сачувају живот овог села, у надлежним институцијама се припремала документација. Упркос грчевитој борби ових људи Министарство је објавило јавни позив за подјелу концесије, а Воде Српске дале су дозволу да ријечицу Црљеначу затворе у цијев“, каже Драгојевић-Стојић, која је и предсједник Градског одбора СДС Приједор.
 
Она наводи да се у сусрет новој школској години десио нови велики проблем за мјештане Јелићке, Градине и Нишевића.
 
„Како можемо чути за сада неће бити директне аутобуске линије из ових села, што значи да ће се основци и средњошколци за превоз у школу морати сналазити! Путем друштвених мрежа могли смо видјети бројне апеле мјештана да се овај проблем што хитније ријеши, јер нова школска година је пред вратима“, напомиње Драгојевић-Стојић.
 
Колико се заиста мисли о напретку Омарске, додаје она, довољно говори и незавршена спортска дворана за коју је камен темељац постављен је у предизборној кампањи 2018. године, са обећањем да ће у року годину дана бити завршена.
 
„Пет година послије, крај радова се не назире. Шта је са радовима и гдје је нестао новац који је за изградњу ове дворане донирала Влада Србије“, упитала је Драгојевић-Стојић.
 
Она наводи да су бројни инфраструктурни проблеми овог краја и да је много проблема везаних за водоснабдијевање и канализацију.
 
„Све оно за шта је СНСД тада оптуживао своје бивше партнере из ДНС-а за однос према Омарској наставио је на још гори начин. Умјесто обећане општине и напретка, СНСД је системски уназадио Омарску и околна села“, истакла је Драгојевић-Стојић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account