03.10.2023 13:26
Конаковић и Додик су изабрали један другог и сјајно су се слагали и смјешкали један другом док су дијелили фотеље. Узрок садашњег “захлађења” односа између Додика и Конаковића је то што актуелна власт једино може да функционише креирањем криза, истакао је др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“Били су у љубави до момента кад су подијелили позиције по дубини и ширини. До тада је све било лијепо, сви су били насмијани, добијали су честитке из међународне заједнице, а онда, кад су тај посао завршили, по клишеу су направили кризу, јер само на кризама функционишу они који су неспособни да воде креативну и одговорну власт. Они на кризи функционишу годинама, јер немају рјешења за основне проблеме, од економских до популационих”, каже Миличевић.
 
Миличевић, с друге стране, одговара да ако Конаковић или неки други политички лидер из ФБиХ мисли да пожељан партнер треба да буде неко ко ће издати интересе Републике Српске, онда се, како каже, преварио.
 
“Немамо намјеру одрећи се наше одговорне националне политике да би били власт по сваку цијену на нивоу заједничких институција БиХ. Мислим да СНСД води неодговорну националну политику, која је популистичка и намијењена личним интересима уског круга људи који су блиски Милораду Додику”, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account