05.10.2023 13:21
Када треба да засједну у фотељу Управе за индиректно опорезивање БиХ, СНСД-у не смета да усваја “реформске“ законе којим се преносе надлежности Републике Српске на државни ниво, а када треба повећати праг за улаз у ПДВ и помоћи грађанима, СНСД глуми патриотизам и игра се бојкота у државним институцијама, истакао је Дарко Бабаљ, посланик у Представничкомдому Парламента БиХ, након што је СНСД одбио да повећа праг за улазак у ПДВ са 50 хиљада КМ на 100 хиљада КМ. 
 
„Врхунац лицемјерја су јучерашње изјаве челника СНСД-а да нема усвајања закона док се не усвоји Закон о Уставном суду БиХ. Само дан раније на Савјету министара БиХ, СНСД је са својим коалиционим партнерима из ФБиХ раздијелио нове функције у агенцијама, а само мјесец дана раније, да би се додворили међународној заједници, усвајали су „реформске“ законе који преносе надлежности Републике Српске“, поручио је Бабаљ.
 
„Занатско-предузетничке комора Републике Српксе која запошљава 50 хиљада људи, и окупља 25 хиљада пословних субјеката у Републици Српској упутила је захтјев да се повећа праг за улазак у ПДВ са 50 хиљада КМ на 100 хиљада КМ.  Ми у СДС-у смо ту иницијативу преточили у закон који је јуче СНСД одбио да усвоји глумећи лажни патриотизам преко џепова људи који својим радом пуне буџет Републике Српске“, поручио је Бабаљ.
 
Он је казао да су представници Занатско-предузетничка коморе, објашњавајући тежак положај у којем се због увезене инфлације нашла наша земља, чак тражили су да лимит уласка у ПДВ буде 120 хиљада КМ имајући у виду да је тај праг у Србији око 133 хиљада КМ а у Хрватској око 78 хиљада КМ. 
 
„Наш приједлог је био средња мјера пракси из региона, којом се штите привредници али и буџети БиХ, Републике Српске и наших општина. Јучерашња сједница Дома народа БиХ је показала да је једина конзистентна политика СНСД-а лажно србовање преко леђа грађана који вриједно раде и вуку нашу земљу напријед. Нека данас објасне занатлијама зашто прије него што нахране своје породице морају да плате ПДВ Зорану Тегелтији“, закључио је Бабаљ.  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account