05.10.2023 14:51
Рушење измјена Закона о ПДВ-у на јучерашњој сједници Дома народа којим се предвиђа повећање лимита за улазак у ПДВ систем на 100.000 КМ, владајућа странка у Републици Српској је још једном показала отворен презир према интересима и потребама грађана које би требало да представљају у институцијама.
 
Поручио је ово посланик СДС-а Младен Босић, један од предлагача измјена Закона о ПДВ-у, који је прихваћен у Представничком дому Парламента БиХ.
 
"Иако су сва удружења која представљају мале привреднике као и све друге парламентарне странке отворено подржале нужност доношења таквог закона, СНСД је јучерашњим гласањем показао да заступа само интересе уског круга људи који живе на грбачи народа. Тако је било и у многим другим приликама као што је био приједлог са укидањем акциза на гориво или смањењем стопе ПДВ-а на основне животне намирнице", стоји у Босићевој објави на друштвеним мрежама.
 
За њега је "смијешно и цинично објашњење из СНСД-а да су гласали против због одлука НСРС у вези са законом о Уставном суду БиХ".
 
"Недавно су посланици владајуће коалиције јавно гласали за законе који регулишу производњу вина или приступ информацијама. Сада када треба олакшати живот и пословање великом броју људи они су се сјетили одлука НСРС", навео је Босић.
 
Он као предлагач има поруку и за мале привреднике и њихова удружења.
 
"Као предлагач овог закона позивам све мале привреднике и њихова удружења који су директно погођени одбијањем овог закона, да дигну свој глас и траже од оних за које су гласали да погледају у њих који се боре за опстанак својим радом, а не живе од експлоатације буџета које управо они пуне", поручио је Босић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account