09.10.2023 12:26
Mој први задатак као предсједника Српске демократске странке је подмлађивање и реорганизација страначких структура, каже Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Задовољство ми је што сам на конститутивној сједници Главног одбора видио много младих људи, нових лица, садашњих и будућих побједника. Нисмо се одрекли ни искусних кадрова који ће  усмјерити нове генерације. На овај начин заокружујемо један циклус започет унтарстраначким изборима и настављамо припреме за локалне изборе 2024. године на којим очекујемо побједу многих људи који су присуствовали конститутивној сједници ГО СДС“, рекао је Миличевић.
 
Наводи да је СДС изабрао младе људе на кључне позиције и да ће они представљати лице странке у наредном периоду.
 
 „У потпуној демократској атмосфери, својственој СДС-у, изабран је Јовица Радуловић за предсједника Главног одбора. Исто тако, изабрали смо три потпредсједника СДС-а, из три различите регије - Мају Драгојевић-Стојић, Желимира Нешковића и Огњена Бодирогу.  Ријеч је о младим, али искусним људима, са великим угледом у срединама из којих долазе“, каже Миличевић.
 
Он истиче да су истовремено на овој сједници Главног одбора СДС донесени и важни закључци.
 
 „СДС остаје при заштити националних интереса српског народа. Тражимо од свих политичких актера да заштите српски народ на Косову и Метохији и позивамо међународну заједницу да поштује резолуцију 1244. Такође, приоритет СДС-а остаје заштита имовине Републике Српске. Српски представници у заједничким институцијама морају испоштовати одлуке НСРС, Устав Републике и спријечити увођење Закона о државној имовини у парламентарну процедуру у форми како га види политичко Сарајево! Још једном тражимо од представника власти Републике Српске да престану кршити одлуке НСРС и да зауставе доношење свих одлука до рјешења кризе о Уставном суду БиХ и одласка страних судија“, наводи Миличевић.
 
Наглашава да је један од приоритета за које се СДС залаже измјена Изборног закона како би се изборни процес довео на транспарентан ниво и ријешио проблем изборне корупције.
 
„Као и много пута до сада, желимо ставити фокус на неопходност рјешавања проблема изборне корупције. Нажалост, 'договори' о измјенама који се праве по партијским кулоарима су искључиво козметичке природе и поново одговарају само онима који проводе изборну корупцију. Тражимо да се о овоме расправља у Парламенту и са струком, а не на састанцима неформалних уских интересних кругова“, истакао је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account