18.10.2023 12:21
У пријеподневним сатима Милорад Додик је изашао на Суд чију надлежност и рад не признаје, а када је завршио у Суду БиХ, у послеподневним часовима отишао је на састанак лидера, на којем им је обећао оснивање Алелационог суда за суд који не признаје. Такав заплет нисмо имали ни у Спилберговима филмовима. Поставља се логично питање, ком Милораду Додику од та два јавност да вјерује?, упитао је Јовица Радуловић, предсједник Главног одбора Српске демократске странке.
 
 „Сва дешавања у Сарајеву личе на једну велику, лоше изрежирану представу гдје се негирањем суда ствара привид патриотизма за јавност Републике Српске а иницијативом за оснивање Апелационог суда БиХ прави привид кооперације за међународну заједницу“, истиче Радуловић.
 
 Предсједник Главног одбора СДС је нагласио да је са састанка лидера власт поручено да ће бити настављен процес усвајања тзв. Европских, реформсих закона.
 
 „Забрињава и чињеница да је Додик јуче поново игнорисао Закључке Народне скупштине Републике Српске да неће бити парламентарног рада у Сарајеву све док се не увоји закон о Уставном суду БиХ и питање имовине. Пристајањем на европске, реформске законе прије Закона о Уставном суду БиХ, Додик је јасно показао да му мишљење Народне скупштине користи само као улазни залог за трговину са међународном заједницом и бошњачком политиком. Док нама из СДС-а мишљење Народне скупштине занчи све, Додику очигледно њени закључци не значе ништа“, закључио је Радуловић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account