20.10.2023 19:17
Ко планира да изигра ове закључке неће изиграти и преварити СДС него Републику Српску и српски народ, поручио је Драгомир Васић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
„Српска демократска странка на прошлој сједници Народне скупштине Републике Српске такође је гласала за законе о непримјењивању одлука Уставног суда и Високог представника, као и закључке поводом тога, међу којима је онај који обавезује све српске кадрове у заједничким органима БиХ да не учествују у доношењу било каквих одлука и закона, док се не донесе закон о Уставном суду без страних судија“, подсјетио је Васић.
 
Он је поручио да двојац Комшић и Бећировић не спава ни ноћу, него смишља подвале за Републику Српску по правилу подмукле и деструктивне.
 
„Не дај Боже да њих двојица нешто договоре у корист свих грађана Босне и Херцеговине. За ове одлуке које овај двојац доноси ја ћу гласати против. Нема потребе ни да их читам“, поручио је Васић.
 
Посланик СДС-а је упитао власт да ли неки потези које повлаче, воде у правом смијеру.
 
„Ја одговорно тврдим да се у свим овим догађајима једино Српска демократска странка држи до краја принципијелно. Кад је овдје требало бранити интерес Републике Српске од напада Уставног суда и ОХР-а, ми смо показали своју државотворност и гласали смо за то. Баш зато сад имамо право да питамо зашто се закључци са Народне скупштине не поштују. Ви из власти предођени СНСД-ом не поштујете те закључке“, нагласио је Васић.
 
Он је поручио да имамо закључке Народне скупштине да ћемо вратити пренос надлажности из области правосуђа и да нема доношења одлука док не донесемо закон о Уставном суду БиХ.
 
„Није нам јасно зашто сте ушли у измјене закона у ВСТС-у и закона у Суду БиХ сада ако имамо ове закључке? Како објашњавате да мијењате законе за двије институције које РТРС и АТВ већ мјесецима означава као нелегалне, антидејтонске и антиуставне?, упитао је Васић. 
 
„Зашто МУП Републике Српске, односно наша полиција, пружа асистенцију СИПИ која  хапси борце Војске Републике Српске, ако се ради о антиуставним и антидетонским институцијама гдје свакако поред Суда БиХ, ВСТС спада и СИПА? Морате имати став по овом питању“, нагласио је Васић. 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account