23.11.2023 15:37
Предсједник СДС-а Милан Миличевић оцијенио је да је министар одбране БиХ Зукан Хелез последњом изјавом превршио сваку мјеру, и позвао је оне који су га бирали  да иницирају његову смјену.
 
''Никакви извршни обавјештајни одбори и саопштења не могу зауставити нити санкционисати овакво понашање. Апсолутно је неодговорно и неприхватљиво да се дозволи да министар одбране, користећи своју позицију, измишљотинама о руским камповима за обуку под окриљем МУП-а Републике Српске, руши интегритет најважније институције Републике Српске. Једнако је неприхватљиво да министар одбране пријети 'неутралисањем', и плановима 'А' и 'Б'. Све што Хелез ради, ради јер му је дозвољено од стране коалиционих партнера из СНСД'', истиче Миличевић.
 
Предсједник СДС-а подсјећа да је Хелезу дозвољено да, користећи своју позицију, обилази свијет и након тог се хвали да је на разним дестинацијама дискредитовао и анатемисао Републику Српску.
 
''Од жалопојки и осуда нема никакве користи нити су зауставиле такво понашање. Зато позивам оне који су га бирали  да покрену иницијативу за Хелезову смјену. Ако не могу осигурати већину, рјешење је и да оборе Савјет министара '', поручио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account