26.01.2024 13:34
Позив лидера Тројке на заједнички састанак лидера свих парламентарних партија је наставак приватне приче започете на приватном имању у Лакташима у којој Српска демократска странка нема намјеру да учестује, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Не идемо на састанак који су сазвали Конаковић, Никшић и Форто јер се питање које се може ријешити у Парламенту БиХ а то је Изборни закон БиХ, сада покушава зауставити питањем које се не може ријешити а то је промјена Устава Босне и Херцеговине, која се сада нуди партијама на пречац“, поручио је предсједник СДС-а и додао:
 
„За нас је Изборни закон суштинска ствар а пакет инегритета који дефинише техничка побољшања изборног процеса нешто што се може ријешити у парламентарној процедури измјенама Изборног закона. Састанак на коме ће се говорити о уставним промјенама за које знамо да нема сагласности, служи само за скретање пажње јавности и да се заустави измјена изборног закона те да се на локалне изборе изађе по старом закону који је до сад безброј пута дозволио изборне крађе“, порука је Милана Миличевића.
 
Он каже да СДС не планира да учестује у изрежираним играма владајуће већине коју су започели на приватном имању у Лакташима и да је непотребно да у своје неријешене односе увлаче партије које нису дио власти.
 
„Став Српске демократске странке јесте да питање избора чланова Предсједништва БиХ из ФБиХ и делегата у Дом народа у ФБиХ треба да ријеше странке из Федерације БиХ. Странке из Републике Српске не треба да се мијешају у политичке односе у ФБиХ као што очекујемо да ће о позицији Републике Српске и нашим политичким односима одлучивати искључиво партије са сједиштем у Републици Српској“, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account