09.02.2024 13:03
Највећа опасност по Републику Српску је корумпирана и уцијењена власт а такви политичари су врло подобни за урушавање интереса Републике Српске, изјавио је ово Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке, коментаришући јучерашњи договор коалиције на нивоу БиХ, као поновно и већ виђено повлачење Милорада Додика и СНСД.
 
Истакао је да су лидери ове коалиције договорили све, али не и Закон о Уставном суду БиХ, који је за Републику Српску приоритет и обавеза.
 
Миличевић је подсјетио на закључак Народне Скупштине Републике Српске донесен 27. јуна 2023. године, којим се не  усвајају закони из 14 приоритетних области док се не реформише Уставни суд.
 
Додао је да нико нема право да понижава Народну скупштину и руши повјерење грађана у институције Републике Српске због својих личних интереса или страхова.
 
Критикујући ове поступке, Миличевић је истакао да је СНСД, по ко зна који пут угрозио интерес Републике Српске  обзиром на претходне, очигледно обмањујуће, изјаве лидера СНСД, који је тврдио да неће бити усвајања европских закона прије него што се усвоји Закон о Уставном суду БиХ.
 
Уз подсјећање да је СНСД већ усвојио шест закона из 14 приоритетних области ЕУ, Миличевић је изразио незадовољство због намјере да се усвоје још четири закона, укључујући и Закон о судовима који би формирао нову правосудну инстанцу на нивоу БиХ што је још један пренос надлежности.
 
"СНСД тврди да ће вратити надлежности над правосуђем и да је Суд БиХ неуставан док у исто вријеме у Сарајеву усваја законе који још више умањују надлежности Републике Српске, што је само потврда да имамо корумпирану и уцијењену власт која мора да оде како би Република Српска кренула путем који њени грађани заслужују" , истакао је Миличевић.   
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account