09.02.2024 16:22
Од тренутка када су Милорад Додик и Извршни комитет СНСД прије двије године обећали да ће Република Српска формирати своју војску, управу за индиректно опорезивање и обавјештајну службу, десило се једино то да је тим институцијама на нивоу БиХ повећан буџет, рекао је Дарко Бабаљ, посланик СДС-а у ПД ПС БиХ.
 
Бабаљ каже да је вријеме показало да је у питању била свјесна обмана и играње са осјећањима становника Републике Српске.
 
„Зна се ко чини власт на нивоу БиХ и без чијих руку се не би могао повећати буџет овим институцијама. Очигледно је да неко користи те теме само како би дизао тензије и завађао. Ја их сада као обичан човјек питам зашто нас замајавате, петљате и лажете “, каже Бабаљ.
 
Он наводи да СНСД једно прича, а друго ради у Сарајеву.
 
„Странке из Републике Српске су имале договор да буџет БиХ не смије прећи милијарду КМ и то се поштовало до 2019. године када је СНСД преузео власт. Тај буџет је данас милијарду и четристо милиона КМ“, напомиње Бабаљ.
 
Истиче да је од тих четристо милиона које су прешле  на БиХ 33 одсто узето Републици Српској.
 
„Ја постављам питање колегама из СНСД зар није могло тих 150 милиона бити употребљено за здравство у Републици Српској, за подстицаје и остале ствари које су неопходне“, наводи Бабаљ.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account