11.02.2024 12:06
Потпредсједник СДС-а Огњен Бодирога позвао је Владу Републике Српске да хитно достави Народној скупштини информацију о кршењу закључака везаних за доношење Закона о Уставном суду БиХ.
 
''Морамо поштовати Народну скупштину и ред је да нам се саопшти зашто је СНСД пристао да усвоји још четири закона из 14 приоритета ЕУ, а претходно су усвојили чак шест, при чему Закона о Уставном суду нема ни на видику. Сви ми смо изгласали закључак да нема усвајања закона из европских приоритета док се не ријеши питање одласка страних судија и ОХР-а. Ако неће поштовати Народну скупштину, хајде онда да је распустимо'', поручио је Бодирога.
 
Он наглашава да ''уши пара тишина из СНСД-а'' на изјаву делегата у Федералном дому народа, Аљоше Чампаре из НИП-а, који је предложио да се Законом о Уставном суду БиХ одреди да петорица од девет судија буду Бошњаци и да одлуке доносе простом већином без етничког и ентитетског вета?!
 
''Зашто нас лажу? Чиме су уцијењени да тако газе Народну скупштину и вољу српског народа? Лажне патриоте још једном показују право лице и брину само о свом капиталу, а националне интересе српског народа третирају као и закључке Народне скупштине од 27.јуна 2023. године које не поштују и тиме урушавају институције Републике Српске'', каже Бодирога.
 
Он подсјећа да је погажен и вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић који се тиче споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, архитеката и доктора стоматологије у склопу Централноевропског споразума о признању стручних квалификација високог образовања на Западном Балкану.
 
''Ми подржали вето, а они послије два мјесеца усвојили споразуме са тзв. Косовом и то док је тамо био погром над Србима'', напомиње Огњен Бодирога.
 
Политика коју води владајућа коалиција у Републици Српској је политика која нема никакав циљ, оцјењује он, а  резултат те политике је демографски, економски и морално разорена Република Српска.
 
''Политика у којој долазе до изражаја само улизице и подобни људи, а права слика те политике је аплаудирање и јавна подршка на примитивизам високих званичника СНСД-а и при томе не воде рачуна какав  примјер дају нашој дјеци.
 
Српска демократска странка као државотворна странка има моралну дужност да ову власт пошаље у политичку пензију и процесуира одговорне за бруталан криминал који је изражен на сваком кораку. Ми ћемо то свакако и учинити'', закључио је Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account