15.02.2024 18:21
Као посланик Српске демократске странке у НСРС, син погинулог борца Војске Републике Српске и једног од стваралаца СДС, као човјек који дише и живи за Републику Српску, могу да кажем да се осјећам увријеђено и понижено оним што је рекао предсједник Покрета "Ми, глас из народа" Бранимир Несторовић.
 
Поручио је ово Дарко Берјан, посланика СДС, у писму које је упутио Несторовићу.
 
„Вјерујем да сте свјесни колико Ваша ријеч изазива интересовање јавности и да бисте требали бити свјесни да свака Ваша ријеч, јавно изнесена, обавезује и производи одређене посљедице. Слушајући Ваше гостовање у емисији 'Телеринг', која је емитована на Радио телевизији Републике Српске 14. 2. 2024. године био сам, нажалост, врло непријатно изненађен Вашим ставом о опозицији у Републици Српској. Како сте рекли, свој став темељите на ономе 'колико сте пратили', а ја Вам морам рећи да нисте добро или довољно пратили”, навео је Берјан.
 
Напомиње да су Несторовићеве увреде на рачун опозиције у Републици Српској, коју је опутужио да је срамотна и прозападно (амерички и британски) оријентисана, страшна обмана јавности и врло неозбиљна класификација од стране једног озбиљног човјека који се бави политиком.
 
„Као посланик СДС, син погинулог борца Војске Републике Српске и једног од стваралаца СДС, као становник Источне Илиџе, општине настале у вихору рата, чији су становници бранили кућни праг, као човјек који дише и живи за Републику Српску, могу да кажем да се осјећам увријеђено и понижено Вашим ријечима“, истакао је Беријан и додао:
 
„Српска демократска странка је, поштовани докторе Несторовићу, покрет под којим је настала Република Српска и Српска демократска странка је тиме заувијек своју судбину везала за Републику Српску.“
 
Беријан је Несторовићу поручио да би се требао претходно информисати о неком кога коментарише.
 
„Ако се мало боље информишете биће Вам јасно да је Српска демократска странка одувијек и заувијек на страни Републике Српске и свог, српског народа, јер је управо народ створио Српску демократску странку. Својом изјавом нисте увриједили искључиво Српску демократску странку. Увриједили сте српски народ који је са СДС-ом створио нашу Републику“, наводи Берјан у писму и додаје:
 
„Од Вас, као озбиљног човјека, очекујем извињење и искрено се надам да ће Ваш политички пут водити ка спајању Срба са ове и оне стране Дрине, а не још већем разједињавању које је Ваша изјава, нажалост, произвела.“
 
Берјан је истакао да су Србима у Републици Српској дјела доктора Миодрага Лазића  путоказ за будућност.
 
„У Источној Илиџи 9. јануара открили смо споменик чувеном доктору Миодрагу Лазићу. Нама је његово дјело путоказ за будућност, а надам се да ће бити и Вама, као колеги великог доктора Лазића“, поручио је Берјан у писму које је упутио Несторовићу. 

 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account