16.02.2024 10:57
Предсједник Покрета "Ми, глас из народа" Бранимир Несторовић је изношењем лажи и оптужби на рачун опозиције у Републици Српској показао да је један обични политички дилетант који олако даје тешке политичке изјаве које немају везе са истином, изјавио је потпредсједник СДС Огњен Бодирога.
 
Бодирога је упитао Несторовића да ли он заиста толико неупућен, или је нечим уцијењен да тако шири лажи.
 
„Господине Несторовићу, остао сам шокиран вашом изјавом да је опозиција у Републици Српској слична опозицији у Србији (вјероватно сте мислили на опозицију ‘Србија против насиља’ или 'Насиљем против Србије' како би јој био примјеренији назив) и да ради против интереса Републике Српске”, наводи Бодирога.
 
Додаје да је Несторовић овим показао да један обични политички дилетант.
 
„Наиме, Српска демократска странка, чији сам ја и посланик у Скупштини Републике Српске и један од потпредсједника странке и предсједник ОО СДС Фоча, је највећа опозициона странка и она је заједно са Војском Републике Српске најзаслужнија што је Република Српска створена и што уопште постоји. Знате ли Господине Несторовићу,  уопште да је Српска демократска странка основана на Петровдан 1990.године“, каже Бодирога.
 
Он истиче да су за разлику од Српске демократске странке СНСД и Милорад Додик начинили толико издаја да их слободно можемо назвати једним од највећих издајника српског народа у новијој историји.
 
Бодирога каже да се Додик није либио да начини било какав гријех према свом народу само да би се докопао власти.
 
„За разлику од СДС-а, Милорад Додик је чинио издају за издајом у оним временима када је био упитан опстанак не само Републике Српске него и српског народа у Босни и Херцеговини“ рекао је Бодирога и додао:
 
„У Одбрамбено-отаџбинском рату Милорад Додик је био посланик Реформских снага Анта Марковића и једини је гласао у скупштини за издајнички Венс-Овенов план којим је било предвиђено да српски народ већином остане у муслиманским и хрватским регијама. Након завршетка рата наставио је да дјелује против свог народа и удружио се са НАТО снагама у БиХ, па га је тако освједочени србомрзац Мадлен Олбрајт називала дашком свјежег вјетра на Балкану и нормалним Србином.“
 
Бодирога је Несторовића подсјетио да је Додик први пут дошао на власт 1998. године класичним државним пучем и на тенковима НАТО снага.
 
„Да ли знате да је тада са аутоматском пушком отјеран из кабинета тада легално изабрани предсједник Републике Српске Никола Поплашен? Други пут је дошао на власт 2006. и то тако што је тадашњи високи представник у БиХ Педи Ешдаун смијенио око 60 водећих људи тада највећој странци СДС-у и тој странци блокирао рачун под изговором да помаже у скривању оптужених за ратне злочине“, напоменуо је Бодирога.
 
Подсјетио је на чињеницу да је Додик једини српски политичар уз Драгана Чавића у БиХ који је признао  геноцид у Сребреници.
 
„Сматрам да је то тежак акт велеиздаје и да је среће због тога не би смио више никад да се бави политиком“, изричит је Бодирога.
 
Он је упитао Несторовићу да ли је упознат са податком да је СНСД до сада највише пренио надлежности Републике Српске на ниво БиХ.
 
 „Знате ли да је за вријеме владавине СНСД-а укинута Војска Републике Српске, укинут платни промет са тадашњом СР Југославијом, да нам је укинута химна 'Боже правде' и застава двоглавог орла Немањића? Знате ли да су за вријеме власти СНСД-а Поточари изузети из Републике Српске? О осталим пренесеним надлежностима нећу да причам, сједите и прочитајте господине Несторовићу, све је ово лако провјерљиво”, наводи Бодирога.
 
Наглашава да је цијели политички живот Додика и СНСД-а обиљежен прекрајањем историје, куповином посланика и медија, диктатуром и атмосфером која је довела до економског, моралног и демографског урушавања Републике Српске.
 
„Људе који су највише заслужни за постојање Републике Српске, као што су Радован Караџић и Ратко Младић, је називао злочинцима и позивао на предају. По свом политичком дјеловању Додика бих могао слободно назвати и агентом хрватских или усташких интереса (пошто је свака хрватска држава до сада у својој суштини до сада била усташка. Не гријешим пуно када кажем ‘усташки'), поготово ако знамо за његову предају јасеновачке грађе, залагање за хрватски трећи ентитет, проглашење хрватског пројекта Пељешки мост за српски национални интерес“, рекао је Бодирога.
 
Па да ли је Вама господине Несторовићу, додаје Бодирога, нормално да владајућа гарнитура у Републици Српској назива СНСД државотворну странком, а основана је после 1995.године?
 
Бодирога  истиче и то да је лицемјерно да се Додик позива на нашу свету српску земљу Косово и Метохију када је он сам прије неколико година за страну телевизију изјавио да треба мијењати Косово и Метохију за Републику Српску, подсјећајући да је Додик давао је подршку за независност Црне Горе.
 
Не заборавите, додаје Бодирога, и да је Додик садашњег предсједника Србије назвао побачајем!
 
„Све горе набројана никад нећете прочитати да је урадио неки садашњи високи функционер СДС-а“, поручио је Бодирога Несторовићу и додао:
 
„Ваша изјава ме је поготово увриједила и лично, јер је моја породица од самих почетака  много тога уложила у стварање Републике Српске. Мој покојни ђед и отац су оснивачи Српске демократске странке и учествовали су организовању одбране српског народа како нам се не би поновио геноцид из претходна два свјетска рата, а само избијање рата је спријечило је да мој покојни ђед са још три угледна Србина не заврши у затвору због просрпског дјеловања. “
 
Бодирога je поручио да се родољубље доказује дјелима.
 
„Ја, као и моји преци, живим за тај дан када ћемо се спојити са Србијом, али за Разлику од Додика ја своје родољубље показујем на дјелу и не издајем мој народ. СДС никад неће бити опозиција Републици Српској јер је судбина СДС везана за судбину Републике Српске. Ми никад нећемо бити лажне патриоте“, изричит је Бодирога.
 
Све написано, додаје он,  Ви господине Несторовићу, нећете чути од неког из владајуће гарнитуре јер су то све интересне и уцијењене групације.
 
„Али има нас који смо слободни и који мислимо својом главом па све јавно можемо рећи“, наводи Бодирога и поручује Несторовићу:
 
„Ви сте овом изјавом показали да нисте политички зрели и жао ми је што су такви људи као Ви уопште постали посланици у Скупштини Србије, јер по свему судећи бојим се да ништа нећете моћи добро донијети мом српском народу у мојој матици Србији.“   

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account