16.02.2024 17:06
Чујем, онако успут, радећи неке веома важне и одговорне послове од интереса за људе који живе у мојој општини и у Републици Српској, да ме помиње или прозива Предсједник Републике Српске. Бавим се озбиљним пројектима и просто ми је жао потрошити вријеме на „оног којег не волим ни да помињем“, поручио је данас др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“Милорад Додик је очигледно у озбиљној кризи идентитета, у финансијској кризи - која ме уопште не занима ако је његова лична финансијска криза, али обзиром да се директно рефлектује на Републику Српску то ме итекако занима. Наводни 'једини спасилац Републике Српске' је сада осмислио да је једини и коначни начин да спаси себе и своју империју литијум и само литијум, а помало и магнезијум. То је сада једина развојна шанса и спас за њега лично, а пропаст за Републику Српску и све који у њој живе”, поручио је Миличевић.
 
Јер, каже он, кад крене еколошка катастрофа Додик ће бити веома далеко и посматрати са сигурне удаљености, као што је то радио у и вријеме настанка и одбране Републике Српске када је било најтеже.
 
“Као што он каже '...шта зна Миличевић о литијуму?' и 'за ове послове ћемо ангажовати стручњаке и ништа се тамо неће десити док се не постигне консензус са локалним становништвом... '. Стари је то и провидан сценарио који је Додик много пута користио  - довести подобне стручњаке, по партијској линији, који ће на научној основи доказати да рударење и прерада литијума није штетна по здравље људи и да ће се отворити силне фабрике које ће запослити хиљаде људи који ће имати баснословне плате и сви ћемо живјети у вјечитом миру и срећи заједно с њим до краја живота, који ће нам, успут речено, бити јако кратак”, нагласио је лидер СДС.
 
“Уз све те разлоге постоји још један нови разлог који Додик износи у одбрану тезе о литијуму а то је да 'људи који живе ту имају стални проблем са клизиштима. Они желе  да оду на стабилније мјесто. Нико од њих неће се иселити и бити сиротиња.' Значи већ  је планирао исељавање! Јер људи то ЖЕЛЕ! Како је дирљива његова хуманост и брига за обичног човјека! Просто да се човјек најежи од емоције и саосјећања!”, поручује Миличевић.
 
Он је споменуо Додикову тврдњу да ће уз све то Република Српска ће постати темељ и центар производње електричних аутомобила за цијелу планету Земљу па можда и шире!
 
“ 'Стручњак за све' нас је овај пут обрадовао новим талентима и знањима па је постао и геолог и еколог и рудар, а што ме нарочито весели и доктор - љекар. Вјероватно му је тај таленат за медицину 'процвјетао' након дружења  са колегом, уваженим доктором из Србије с којим је имао сусрет и велике планове на недавно одржаном  састанку у Бањалуци. Још један доказ да у животу никад није касно да се открије таленат у себи”, истакао је Миличевић и додао:
 
“Очекујем ускоро научни рад са потписом Милорада Додика на тему 'Благотворно дејство литијума, а помало и магнезијума, на здравље човјека у Републици Српској', наравно, уз спектакуларну промоцију и обавезу свих подобних љубитеља писане ријечи да купе ово ремек дјело”.
 
Миличевић је поручио да све што је до сада рекао је упозорење и саркастично приказана слика која нас све заједно треба  пробудити и покренути.
 
“Рјешење и излазак из овог страшног и зачараног круга у који нас је Милорад Додик увео је следеће. Заборавити и зауставити било какву причу и активности везано за истраживање и експлоатацију литијума и било коју другу нездраву и еколошки неприхватљиву индустрију  у Републици Српској! Вратити се природи и здрављу и третирати природу као ресурс за развој Републике Српске. Планине, ријеке, шуме, језера, чист ваздух, здрава храна, гостопримство су основ за развој свих облика туризма. Изградити хотеле, скијалишта, етно насеља, планински туризам, бициклистичке руте, адреналинске руте, производњу органске и здраве хране, рибњаке и много тога. Ето, то је један од праваца којим се може и мора ићи и за који ћу се борити. Пробудимо се људи! Задњи је тренутак!
И још једна велика мисао великог вође -'Нисмо их видјели да су били активни око 9.јануара' ”, истакао је Миличевић.
 
Моје питање је, каже он, на коју годину Додик мисли кад је 9. јануар у питању?!
 
„Ако мисли на 1992. није нас ни могао видјети јер није био ту - имао је нека 'важнија посла'.
Српска демократска странка је и тада и сада била уз свој народ”, категоричан је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account