02.03.2024 12:16
Борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих морају бити поштовани, а Народна скупштина Републике Српске мора исправити неправду према њима и утврдити већу основицу за њихова примања. Не може се толерисати ситуација да има пара за све, а да се на овим категоријама штеди и да им се каже: ево вам 4,4 КМ за мјесец крварења у рову'', рекао је члан Предсједништва СДС Милан Петровић, који је и посланик у Народној скупштини.
 
Петровић истиче да СДС радује одлука Уставног суда Републике Српске којом је јасно речено да је Народна скупштина та која по Уставу Српске утврђује основицу за примања борачких категорија.
 
''Да сад видимо ко има храбрости да се назове 'народним' послаником, а гласа против интереса тог народа. Ако имају десетине и стотине милиона КМ за разне софтвере дворских фирми, мора бити пара и за борце. Прво борци, па онда софтвери и намјештени тендери'', јасан је Петровић.
 
Он истиче да, такође, не долази у обзир никакво поскупљење струје.
 
''Нећемо дозволити власти да одлуку Уставног суда о неуставности тарифних блокова користи за поскупљење струје. Цијена струје мора бити враћена на ону из децембра 2022.године. Јуче смо чули да су три хидроелектране у саставу Електропривреде имале добит од 35 милиона. Директор Електропривреде се похвалио да је прошле године забиљежена историјска добит, што значи да је она износила преко 80 милиона КМ. Дакле, систем је одржив без поскупљења и нећемо дозволити да надуване тендере и извлачење пара у партијске фондове и фирме плаћа народ. На поскупљење нека забораве'', поручио је Петровић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account