05.03.2024 08:16
''Пацијентима на УКЦ који су остали без хемотерапију то неће надокнадити ни скупоцјена гаража 'већа од зграде Владе', како се воли похвалити директор УКЦ-а, ни информациони систем на који су потрошени милиони марака.  Нажалост, док се руководство УКЦ-а бави тим стварима, снимањем подкаста, партијским промоцијама донација папуча, пацијенти се враћају кућама без терапије која им живот значи. За такво стање неко мора понијети одговорност'', коментар је др Маје Драгојевић-Стојић, потпредсједнице СДС, поводом информације да су пацијенти на УКЦ-у који примају хемотерапије од јуче остали без терапије.
 
Ситуација да нестане цитостатика, истиче она, доказ је катастрофалног стања у којем се налази наш здравствени систем.
 
''Много пута до сада сам указала на бројне мањкавости са којима се сусрећу здравствени радници, али и пацијенти. Посљедице свега тога гледамо данас на овом недопустивом примјеру због којег неко треба да одговара'', навела је Драгојевић-Стојић.
 
Др Маја Драгојевић-Стојић изразила је бојазан да би ''због небриге и нерада надлежних овакве ситуације могле бити све чешће''.
 
''Нажалост, не видимо вољу и план Владе, Министарства здравља и других надлежних за 'оздрављење здравственог система'. Крајње је вријеме да престанемо идеализовати наш здравствени систем и живјети у бајкама о најбољем УКЦ у региону и на свијету. Морамо прихватити дијагнозу да нам је здравство у катастрофалном стању и направити план лијечења. Наравно, то не могу радити људи који су здравство и довели у ово стање'', поручила је Драгојевић-Стојић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account