20.05.2024 08:22
''Владајућа коалиција у Републици Српској одавно је спремна изаћи на изборе које је расписао ЦИК, а данашњи састанак је само покушај да поново преваре народ и да одговорност пребаце на опозицију. Да су јунаци, као што нису, отворено би рекли да иду на изборе и не би тражили изговоре'', сматра потпредсједник СДС Огњен Бодирога.
 
Тужно је, каже он, колико режим предвођен СНСД-ом омаловажава народ Републике Српске.
 
''У свим локалним заједницама већ имају кандидате, и очекују да народ повјерује њиховим триковима како је 'крива опозиција'. Да нису хтјели изборе које спроводи ЦИК, било је довољно да Срђан Амиџић не потпише инструкцију којом је по налогу Кристијана Шмита одобрио новац за провођење избора. Да нису хтјели изборе, њихови чланови локалних изборних комисија би поднијели оставке. Да нису хтјели изборе које је расписао ЦИК, донијели би Изборни закон Републике Српске на вријеме'', наводи Бодирога.
 
Сада, према његовим ријечима, Додик нема храбрости да потпише Изборни закон Републике Српске јер је ''Шмитова батина дала резултате'', па му је и зато крива опозиција.
 
''Позивамо га да потпише Изборни закон Републике Српске и докаже да не лаже народ. Када га потпише, тражимо да идемо и на изборе за предсједника Републике и Народну скупштину. Обећавамо му да ми нећемо имати свог кандидата и да ћемо му дати прилику да њега првог изаберемо по његовом закону'', поручује Бодирога.
 
Он каже и да СДС не жели да сједи са онима који су Златка Лагумџију именовали за амбасадора УН и још нису скупили храбрости да покрену његову смјену.
 
 ''Само прије двије године, Додик је говорио да нема Савјета министара ако се не деблокира Бук Бијела. И би Савјет министара. Онда је говорио да неће подржати избор Златка Лагумџије и Дамира Арнаута, па њих двојица одоше у Њујорк и Берлин. Онда је говорио да нема европских закона док се не ријешимо страних судија у Уставном суду. Усвојио је 10 европских закона, а одлазак страних судија није чак ни ставио на дневни ред. Обећавао је укидање Суда и Тужилаштва БиХ, а сад формира Апелациони суд БиХ. Сваки пут када нам нешто обећа, у Сарајеву трљају руке јер им да нешто испод жита'', подсјећа Огњен Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account