25.05.2024 17:02
''Служећи се Гебелсовом методом да сто пута поновљена лаж постаје истина, министар финансија Срђан Амиџић наставља тврдити како није одобрио новац Централној изборној комисији по Закону о финансирању институција БиХ који је наметнуо Кристијан Шмит. Умјесто што се хвалиса како је његов замјеник из реда бошњачког народа одобрио последњу траншу ЦИК-у, требао би да поднесе оставку јер у том случају није у стању заштитити законитост у раду Министарства финансија'', изјавила је Александра Пандуревић, члан Предсједништва СДС, коментаришући данашњу Амиџићеву прес конференцију и тврдње које је изнио.
 
''Да – Срђан Амиџић је одобрио ЦИК-у 7,2 милиона КМ за провођење избора и на тој инструкцији стоји његов потпис. Поступио је по Шмитовом закону, иако се Шмита вербално одриче. Одобрење за додатна средства у износу од четири милиона КМ потписао је Амиџићев замјеник Мухамед Хасановић. Закон о Савјету министара БиХ је јасан, замјеник министра тако нешто не може урадити без сагласности министра'', објашњава Пандуревићева.
 
Она истиче да након овог треба да оду или Амиџић или Хасановић.
 
''Хвала Богу, министар је жив, здрав и није спријечен да обавља свој посао. Ако је Хасановић поступио мимо закона и без његове сагласности одобрио новац, прекршио је закон и Амиџић мора затражити његову смјену. Такође, морао је стопирати извршење Хасановићеве одлуке. Како то није урадио, треба и он да оде јер очито није у стању ваљано и савјесно да ради свој посао'', каже Пандуревићева.
 
Она додаје да је чврсто увјерена да Амиџић обмањује јавност и да је прибјегао оној народној 'да се Власи не досјете' и дао сагласност свом замјенику да ЦИК-у одобри додатна средства.
 
''Ако то није урадио, онда вјерујем да ће још ујутро стопирати Хасановићеву одлуку и затражити његову одговорност. Но, знамо да он то неће урадити јер он лично стоји иза одлуке. То што вријеђа опозицију не мијења чињеницу да говори неистине и да поступа по Шмитовим законима. Можда је превише очекивати да храбро стане иза својих одлука и каже: `Да, признао сам Шмита не би ли га одобровољио да зажмури на куповину Радишићеве зграде. Да, дао сам новац ЦИК-у јер сам за провођење избора и од Изборног закона Републике Српске нема ништа'', закључила је Пандуревићева.    
 
 
                                                                      

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account