26.05.2024 11:43
''Владајућа гарнитура на челу са СНСД-ом је врло храбра, али не због тога што се ничега не боји, него зато што се ничега не стиди. Самопрозвана репрезентација у Сарајеву на нивоу је трећелигашког клуба који је потпуно изгубио конце и препустио их својим федералним партнерима. Ако не знају и неће да раде како треба, онда треба да се повуку са терена'', поручио је потпредсједник СДС-а Огњен Бодирога.   
 
Срамота ме, додаје он, кукњаве министра финансија и трезора да је његов замјеник из реда бошњачког народа њему иза леђа одобрио ЦИК-у четири милиона КМ.
 
''Зашто је министар ако није у стању исконтролисати ни своје Министарство? Како их није срамота кукати грађанима јер су немоћни и све конце су препустили бошњачким политичарима. Златко Лагумџија је, према признању, шест мјесеци радио на резолуцији о Сребреници, а они појма о томе нису имали. Спавају зимским сном и једина им је брига како да зграду Милета Радишића продају УИО'', каже Бодирога.  
 
Дипломатски порази који се редају као на траци, према његовом мишљењу, ''чине српске представнике у Савјету министара БиХ најслабијим саставом од када постој Република Српска''.
 
''Тај епитет они сваке седмице потврђују због политичких пораза од представника остала два народа. Обећавали су да неће формирати Савјет министара док се не деблокира пројекат изградње хидроелектрана на Дрини. Слагали су. Обећавали су да неће подржати Златка Лагумџију и Дамира Арнаута за амбасадоре. Слагали су и од њих двојице добили резолуцију. Обећавали су да неће усвојити ниједан европски закон док се не ријеши питање одласка страних судија. Слагали су. Тврдили су да неће дозволити ЦИК-у да спроводи изборе и да одмацују законе Кристијана Шмита, а онда су прихватили и те законе и ЦИК-у дали новац'', подсјећа Бодирога.
 
Какви су то људи, пита се он, који још од грађана Републике Српске очекују емпатију за њихову неспособност, умјесто да се повуку јер нису дорасли мјестима на којима се налазе и само наносе штету Републици Српској.
 
''Не требају нам кукати због голова које примају, него очекујемо да нам кажу које су то голове они дали. Нису ниједан јер се нису нимало потрудили да озбиљно раде свој посао и зато, ако имају имало части и ако им је имало стало до Републике Српске, треба да се повуку. Што прије оду, биће мања штета за Републику Српску. Остаће упамћеи само по томе да су за почасног конзула у Панами именовали Турчина, припадника једног од највећих свјетских нарко картела '', поручио је Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account