27.05.2024 10:48
Позивам предсједавајућег Адемовића и бошњачке делегате у Дому народа Парламента БиХ да прекину блокаду ове институције која траје већ три мјесеца и да почнемо са радом, поручио је Желимир Нешковић, делегат у Дому народа БиХ, подсјетивши на чињеницу да је последња сједница Дома народа БиХ одржана 18. марта 2024. године.
 
"Повод тромјесечне блокаде Дома народа БиХ бошњачки делегати су нашли у нашем инсистирању да се у пленуму Дома народа расправља о одласку страних судија из Уставног суда. Ипак ради јавности морам да кажем да су иако одбијају да раде, ови делегати за вријеме блокаде и нерада, уредно примали своје високе накнаде", поручио је Нешковић.
 
Нешковић подсјећа да је Шефик Џаферовић на последњој сједници и казао да нема рада све док СДС-ов приједлог закона о Уставном суду не буде скинут са дневног реда али и да предсједавајући Кемал Адемовић већ трећи мјесец одбија да закаже сједницу.
 
«Могу да схватим да им се не свиђа приједлог СДС-а да се у парламентарној процедури расправља о Закону о Уставном суду БиХ којим ће се окончати мандат страним судијама. Али не могу да схватим да они који се куну у државу Босну и Херцеговину већ три мјесеца држе ту Босну и Херцеговину у блокади. То је врхунац политичког лицемјерства», истакао је Желимир Нешковић, потпредсједник СДС и делегат у Дому народа БиХ. 
 
Он је казао да којим случајем СДС блокира рад неке институције три мјесеца сигурно би до сад били санкционисани.
 
"Блокадама и нерадом неће угушити право српском народу да предлаже рјешења у парламентарној процедури. Можемо да се не слажемо али ова држава је устројена тако да свачији политички став мора да буде једнако поштован.  Једина политика која долази из Сарајева је блокада и спречавање било каквог дијалога само зато што им се не свиђа нечији политички став", закључио је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account