30.05.2024 12:25
''Српска демократска странка припрема измјене и допуне Закона о играма на срећу које ће упутити у Народну скупштину. Неправедно је да се десетине милиона КМ годишње сливају у буџете двије локалне заједнице које су развијене и богате. Тај новац треба преусмјерити неразвијеним општинама и рањивим категоријама друштва'', најавио је посланик и потпредсједник СДС Огњен Бодирога.
 
Бодирога објашњава да је неопходно промијенити члан Закона о играма на срећу који се односи на добитак од интернет игара на срећу.
 
''Тим чланом се фаворизују двије локалне заједнице у којима су сједишта кладионица јер је њим предвиђено да се порез на добитак за оне грађане који не живе у Републици Српској уплаћује тим локалним заједницама. Наш приједлог је да се тај новац, а ријеч је о износу од више од 10 милиона КМ годишње, подијели између Фонда дјечије заштите, Фонда солидарности за лијечење дјеце у иностранству и изразито неразвијених општина'', наводи Бодирога.
 
Неразвијеним општинама попут Берковића, Љубиња, Источног Мостара, Рудог, Шековића, Новог Горажда, јако много значи додатних двјесто-тристо хиљада КМ у буџету.
 
''Од тог новца, зависно од њихових потреба, могу купити возила хитне помоћи, опрему за домове здравља, финансирати спортске клубове и културне манифестације, или помоћи социјално угроженим категоријама становништва. Морамо као друштво показати социјалну одговорност и више праведности. Ако не помогнемо неразвијеним општинама, остаће нам празне'', поручио је Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account