01.06.2024 15:23
СДС ће изаћи на изборе. Ово није атак ЦИК-а само на СДС, него на Српску, истакао је др Милан Миличевић, предсједник СДС-а који још каже да је оваква одлука ЦИК-а срамна. 

"Чему ово води и шта је замислио човјек или тим који ради на овоме. Шта је крајњи циљ, уништити СДС или уништити упоредо и Републику Српску. Иза овога стоји свјесна, намјерна или ненамјерна активност,  која је настала на релацији ОФАК, дакле САД, ОХР и власти у Републици Српској", појаснио је Миличевић.

"Такође је дволично ово жаљење СДС-а од оних који су из владајуће странке. Ми смо 20 година на ОФАК листи и нисмо имали проблема до сад, него сад кад су на ОФАК листу дошли СНСД тајкуни, тада је Српска демократска астранка постала колатерална штета", рекао је Миличевић.

Овај чин ЦИК-а није само атак на СДС него и на Републику Српску, јасан је Миличевић.

"Ми смо урадили све што је требало за жиро-рачун али није прихваћено. Чему ово води и шта је замислио онај ко је ово урадио - да уништи СДС или Републику Српску", пита Миличевић и додаје:

"Имали смо и превише удара на СДС-а, а дволичност је да се нуди рука подршке од власти."

Миличевић истиче да ће сутра Предсједништво странке у Источном Сарајеву донијети одлуке о томе како даље.

"Али овом одлуком ЦИК-а, незабиљеженом одлуком којом је само једној партији забрањено да изађе на изборе, 100.000 грађана је ускраћено да гласа", рекао је Миличевић.

Јовица Радуловић, предсједник Главног одбора СДС-а каже да су ангажовали адвокате и спремају жалбу.

"Јуче је демократија у Српској умрла. Ми очекујемо праведну одлуку Суда БиХ. Тражили смо аутентично тумачење Изборног закона од Кристијана Шмита и да кажу да ли је ОХР онемогућио СДС-у да се кандидује. Искористићемо сва правна средства, ићи ћемо и до Стразбура јер је ЦИК злоупотријебио своју улогу", рекао је Радуловић.

Милан Петровић, члан Предсједништва СДС-а каже да су грађани свјесни из које кухиње ово иде, али да СДС има снаге да се носи са овим проблемом.

"СДС излази са својим грбом и жељом да побиједимо и поправимо услове живота грађана, јер је СДС воља грађана Републике Српске. Српски инат да ће се пробудити. То ће се видјети у октобру", рекао је Петровић на конференцији у Бањалуци.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account