01.06.2024 17:08
Члан Предсједништва СДС Милан Петровић поручио је ''свим алама и вранама које су напале на СДС са жељом да му забране учешће на изборима'':
 
''Сјетите се Његошеве: 'Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал` зубе поломи'. Многи ће поломити зубе на СДС-у. Оно што је народ створио, нељуди не могу угасити. Петеро људи без части и образа, који газе и писане и неписане законе, не могу бити изнад 100.000 оних који су уз СДС.''
 
Петровић истиче да СДС није забрањена политичка организација, да Устав БиХ и у њега уграђене међународне конвенције гарантују слободу политичког дјеловања.
 
''Чак и Изборни закон по којем су донијели ову одлуку дао је могућност да се СДС-у дозволи учешће на изборима без рачуна странке. Раније смо чак у два наврата писали ЦИК и тражили тумачење како да пријавимо рачун за изборе – одбили су да одговоре. То све говори'', каже Петровић.
 
Он истиче да ће странка искористити сва правна и демократска средства у борби против једноумља и покушаја незаконите забране рада СДС-а:
 
''Ако треба, идемо и до Стразбура и поништићемо комплетне изборе. Ови што су се јуче уписали на страницу бешчашћа, треба да се запитају како ће народу погледати у очи. Посебно они који се називају Србима.''
 
Петровић наглашава да је удар на СДС од стране ЦИК-а, удар и на уставно уређење и Републику Српску.
 
''Узели су нам сва обиљежја под којима је створена Република Српска, а сада би да нам узму и СДС који је са народом створио Републику Српску. Неће моћи – док је нас, биће и СДС-а и Републике Српске'', одлучан је Петровић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account