02.06.2024 14:33
Српска демократска странка је уложила жалбу на одлуку Централне изборне комисије којим се СДС-у не дозвољава учешће на изборима, потврдио је предсједник Милан Миличевић на конференцији одржаној након проширене сједнице Предсједништва СДС.
 
Како год се завршила жалба, под нашим грбом, заставом и људима који нас подржавају излазимо на изборе. СДС је потребна Српској, јер смо једина константа од настанка Српске, а све друго што је било обиљежје Српске је актуелна власт искварила", рекао је предсједник СДС-а Милан Миличевић.
 
“Очекујемо позитивно рјешење које је засновано на закону и Декларацији о људским правима. Треба да буде срамота сваког члана ЦИК-а који је дигао два прста за ову одлуку, посебно оне који долазе из Републике Српске”, рекао је Милићевић.
 
Поновио је да ће СДС изаћи на локалне изборне “како год да се заврши” овај поступак те истакао како имају план од раније.
 
“Ми смо једина забрањена партија. Наши правници су нас увјерили да се ова одлука коси са прописима везаним за трансакциони рачун”, поручио је Миличевић.
 
Александра Пандуревић казала је како иза овога стоји “Милорад Додик који је укинуо сва обиљежја Републике Српске заједно са странцима, химну, 9. јануар, Дан Републике Српске”, а да су намјеравали да “укину и СДС”.
 
“Гласно и јасно им поручујемо да су се дебело преварили. Позивамо грађане на тоталну мобилизацију како би је спасили од тоталитарног режима”, казала је Пандуревић најављујући како ће “СДС спасити Српску од странаца и од Додика.”
 
„Свима је јасно ко покушава да уништи СДС”, рекао је Огњен Бодирога, народни посланик и потпредсједник СДС-а.
 
“Маске су пале. Свима је јасно ко се дрзнуо да покуша да уништи бреме Српске, а то је СДС. Онај ко се дрзнуо на то је духовно недоношче. Зашто радници СДС немају плате? Због министарки финансија и локалне самоуправе које су слагале да ће ријешити тај проблем. Ко не дозвољава да изађемо на изборе? Агенција за банкарство РС и ЦИК БиХ међу којима има и Срба који су се дрзнули да угасе СДС. Наша морална дужност је да вратимо вјеру у институције Српске и ми ћемо то учинити”, нагласио је Бодирога.
 
“СДС је била успавани див који се коначно пробудио”, поручио је Бодирога.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account