03.06.2024 08:16
Бошњачки делегати су одлучили да одблокирају Дом народа БиХ да би Србима блокирали да предлажу законе по хитном поступку. Али нећемо одустати од Закона о Уставном суду БиХ који већ више од 10 мјесеци покушавамо уврстити у дневни ред.
 
Овако је Желимир Нешковић, потпредсједник СДС и делегат у Дому народа БиХ прокометарисао хитну сједницу Дома народа БиХ са иницијативом бошњачких делегата да се измјени Пословник о раду да би закони који иду у хитној процедури били прије пленума слати Уставно-правној комисији.
 
“Бошњачки делегати покушавају измјенама Пословника о раду да ускрате српским делегатима право да предлажу законе. Таква уцјењивачка политика, „заказиваћемо сједнице али приједлоге из Републике Српске ћемо скидати на Уставно-правној комисији“, мора да наиђе на одлучно НЕ свих 5 српских делегата у Дому народа БиХ”, поручио је Нешковић казавши да од почетка мандата све што Адемовић, Џаферовић и друштво нуде у Дому народа су блокаде и пријетње којим је више пута био подвргнут.
 
“Не смијемо дозволити измјену Пословника о раду да закони по хитној процедури иду на Уставно-правну комисију. То би био пуцањ у ногу српских политичких интереса. Надам се да су колеге у Дому народа из СНСД-а тога свјесни”, закључио је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account