10.06.2024 16:54
''На Светог Стефана 1992. рођена је Република Српска као потреба нашег народа да остане свој на своме и сачува своја огњишта. Девети јануар је за српски народ од огромног идентитетског значаја. То је дан који се носи у срцу из којег га је немогуће истргнути. Одбацивање 9. јануара је недопустиво и изгледа да Милорад Додик после укидања химне и грба наставља са својом капитулантском политиком према странцима и издајом српских националних интереса'', поручио је потпредсједник СДС Огњен Бодирога.
 
Девети јануар, истиче он, као Дан Републике споре они којима смета што је тај датум свједочанство да је Република Српска настала у миру.
 
''Када је Уставни суд БиХ, по апелацији Сулејмана Тихића, одузео Српској грб и химну, он је изјавио: 'Корак по корак, и нестаће Република Српска'. Ни сањали нисмо да ће саучеснике имати у власти Републике Српске'', наглашава Бодирога.
 
Сада је свима јасно, оцјењује он, да удар на СДС није случајан и да су га заједно испланирали Додик и његови ментори.
 
''Када забраните једину странку која је старија од Републике Српске, која је државотворна, онда можете радити шта хоћете. Ударили су на СДС, да би Додику отворили врата да се одрекне 9. јануара. Али, преживјели су и СДС и Република Српска многе издајнике, преживјеће и Додика'', поручује Бодирога.
 
Нема ништа опасније за државу, закључује он, од тога да је воде уцјењени људи:
 
''У страху од процеса пред Судом БиХ, Додик је себе ставио испред Републике Српске. Данас је испоручио 9. јануар, сутра ће државну имовину. Ми му кажемо – не дамо симболе Републике Српске – једино што ће нестати са политичке сцене си Ти јер си издао свој народ.'' 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account