15.06.2024 12:18
Српска демократска странка покренуће потписивање петиције да 9. јануар остане Дан Републике Српске на трговима и градовима широм Републике Српске, истакао је Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке.
 
„Покренућемо потписивање петиције широм Републике Српске. Жеља нам је да грађанима представимо намјере оних који желе да тргују 9. јануаром за свој лични политички комодитет. 9. јануара 1992. године рођена је Република Српска.
 
Рођена је уз химну ‘’Боже правде’’, у повоју тробојке с грбом Немањића. Петицијом желимо да покажемо да и грађани Републике Српске не дају симболе Републике Српске за које су наши борци дали животе”, поручио је Нешковић.
 
Он је поручио да очекује да ће грађани подржати петицију Српске демократске странке.
 
“Позивамо све грађане Републике Српске да својим потписом још једном покажу вољу и истрајност у настојању да 9. јануар остане Дан Републике Српске. Није Република Српска настала да би неко трговао њеним симболима. Дужност сваког патриоте је да стане у крај било каквом покушају трговине симболима Републике Српске. Потпис на нашу петицију је први корак отпора трговини Даном Републике Српске. Ако дозволимо да угасе 9. јануар, угасиће и Републику Српску”, закључио је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account