26.06.2024 14:18
Сутра је нова шанса да након 10 мјесеци застоја Дом народа БиХ заузме став о Закону о Уставном суду БиХ. Позивам све своје колеге делегате из сва три народа да понуде конструктивне расправе на закон о Уставном суду БиХ који је предложила Српска демократска странка како би коначно у овој земљи био успостављен Уставни суд без странаца, истакао је Желимир Нешковић, делегат Српске демократске странке у Дому народа БиХ.
 
«Српска демократска странка је упутила свој приједлог у процедуру и о њему се треба расправљати по дневном реду сједнице. Желимо да чујемо расправе свих делегата на наш закон. Босна и Херцеговина мора да попуни сва мјеста у Уставном суду БиХ својим грађанима а не дијелом странцима какав је случај данас, како бисмо могли говорити да се ради о сувереној држави а не страном протекторату», поручио је Нешковић.
 
Он каже да би интерес сва три народа требао да буде одлазак странаца из институција ове земље и да је то мјера једног патриотизма који треба да повеже сва три народа.
 
«У августу прошле године смо упутили наш приједлог Закона о Уставном суду БиХ и он се коначно нашао на дневном реду засједања. Надам се да ће о нашем приједлогу суд дати делегати из сва три народа», поручио је Нешковић, подсјећајући да су бошњачки делегати до сада блокирали рад Дома народа само зато што им се не допада приједлог Српске демократске странке. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account