28.06.2024 09:43
Данас обиљежавамо и славимо Видовдан, крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског пука (Република Српска), један од најзначајнијих датума у српској историји, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“Данас се сјећамо Косовске битке, херојства наших предака и жртве које су дали за слободу, опстанак и будућност нашег народа. Сјећамо се посебно 24 хиљаде наших јунака који су тих деведесетих година положили своје животе како би Република Српска постојала. Војска Републике Српске и Српска демократска странка су уз јединство народа постигли тај циљ, који је највеће достигнуће Одбрамбено отаџбинског рата”, казао је лидер СДС-а.
 
Он је нагласио да је Видовдан симбол неустрашивости, јунаштва и непоколебљивог духа који су кроз вјекове одликовали Србе.
 
“На нама је да се данас подсјетимо тих вриједности и да их пренесемо на нове генерације. Да их учимо о слави нашег народа, о борбама и патњама, али и о победама и тријумфима. Да им буду примјер и да их инспиришу у годинама и вијековима пред нама”, поручио је Миличевић и додао:
 
“Видовдан је дан када се окупљамо у јединству и слози, онако како је то било за вријеме стварања Републике Српске. Нека нам је Видовдан подсјетник на то да смо јак народ са сјајном прошлошћу и свијетлом будућношћу пред собом”, истакао је предсједник Српске демократске странке. 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account