02.07.2024 20:48
''Воља народа је побиједила и сачувала 9.јануар као Дан Републике. Захвални смо свим грађанима Републике Српске који су за само седам дана дали више од 50.000 потписа за очување 9.јануара. Без тих потписа, питање је да ли би се данас изборили да власт прихвати да кроз закључке исправимо дио о 9. јануару из Декларације са свесрпског сабора'', поручио је потпредсједник СДС-а Огњен Бодирога који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске.
 
Девети јануар, наглашава он, остаје Дан Републике Српске и њена крсна слава у спомен на усвајање Декларације о проглашењу Републике српског народа БиХ.
 
''Драго ми је да је власт можда први пут у ових 18 година послушала оно што говори СДС, и што је одустала од првобитног наума да се одрекне 9.јануара као Дана Републике. Као патриотска странка којој је Република Српска на првом мјесту, морамо бити задовољни јер Декларација свесрпског сабора није постала предмет подјела, него је стуб његовог националног уједињења и заједничког погледа на будућност'', поручио је Бодирога.
 
Док је СДС-а који је увијек као основ своје политике имао вољу српског народа, закључио је он, биће и Дана Републике Српске, грба Немањића и химне ''Боже правде''.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account