03.07.2024 11:33
Притисак Српске демократске странке је успио и власт је под притиском одустала од намјере да се одрекне 9. јануара као Дана Републике, истакао је Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке.
 
“За нешто више од 15 дана колико траје петиција Српске демократске странке прикупили смо преко 50 хиљада потписа грађана који су поручили властима да нису спремни да се одричу 9. јануара ни за чији политички рачун. Под притиском јавности, власт на челу са СНСД-ом јуче је у Народној скупштини Републике Српске морала јавно да се одрекне намјере да мијења Дан Републике и тако на мала врата проведе одлуку Уставног суда БиХ”, јасан је Нешковић.
 
Он каже да се овим не завршава политичка борба Српске демократске странке за очување знамења Републике Српске.
 
“Извојевали смо двије велике побједе у последњих 7 дана. Најприје смо побиједили ЦИК у намјери да не дозволи Српској демократској странци излазак на изборе а јуче смо уз народ однијели побједу у Народној скупштини и одбранили 9. јануар као Дан Републике. Воља народа је да СДС учествује на изборима као што је и воља народа опредјељење за 9. јануар. Свуда гдје су угрожена знамења Републике Српске обавеза СДС-а је да их брани и сачува”, наводи Нешковић.
 
Он поручује да је поразно што је власт уопште дозволила да се расправља о одрицању од 9. јануара.
 
“Очигледно када су угрожени њихови политички интереси, челни људи режима су спремни да тргују свим знамењем Републике Српске. Јуче смо им показали да тако не може”, закључио је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account