08.07.2024 17:48
Општина Теслић је по оцјени ЕУ направила велики корак ка побољшању квалитета живота својих грађана. Захваљујући успјешном аплицирању за средства из Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF), Теслић је добио преко милион конвертибилних марака за реконструкцију главног вода градског водовода.
 
Теслић је једна од 14 локалних заједница у Републици Српској која ће користити ова средства из најновијег инвестиционог пакета Европске уније. Пројекат реконструкције главног вода, укупне дужине 10 километара, започео је у мају и сада ће бити значајно убрзан и олакшан.
 
Средства су одобрена на сједници Оперативног одбора у Лондону, 2. јула 2024. године. Општина Теслић је претходних година обезбједила пројектну документацију, неопходне дозволе и средства из Европске инвестиционе банке, што је био предуслов за кандидовање пројекта.
 
Овај пројекат, вриједан преко милион конвертибилних марака, значајно ће допринијети унапређењу водоснабдјевања у Теслићу.
 
Начелник општине Теслић, Милан Миличевић, изразио је задовољство овим успјехом: "Овај пројекат ће обезбедити стабилније и квалитетније снабдијевање водом за све наше грађане. Процес аплицирања за овај грант био је захтијеван, али уз залагање нашег тима, успјели смо да обезбједимо потребна средства."
 
Како наводи Миличевић, одобрена средства покривају више од трећине укупних трошкова реконструкције главног цјевовода.
 
"Теслић је овим доказао да се, уз предан рад и залагање, могу постићи велики успјеси који директно утичу на бољи живот грађана. Ово је примјер како се упорност и тимски рад исплате", навео је Миличевић.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account