25.07.2024 15:04
Предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић поручио је да не постоји та сила пријетња, оптужница, хапшење ни физички насртај који ће га уплашити и да то не могу ни монтирани процеси режима.
 
Он је казао да се пред сваке изборе од 2016. године до данас против њега подижу кривичне пријаве и оптужнице.
 
„Ово је заробљена држава од стране СНСД већ јако дуго и заробљене институције и држава у којој не смијете да дигнете главу и кажете било шта, или урадите нешто што се не свиђа онима који владају,  а који у вама виде неку врсту опасности за њихов статус и режим, те потенцијалну опасност за изборе“, наводи Миличевић.
 
Он је поновио да неће подлећи пријетњама било које врсте.
 
„Дакле идем до краја по сваку цијену. Зашто се тако понашам? Jер не сносим било какву одговорност за било шта за шта ме оптерећују. Пред сваке изборе подижу пријаве, а једна од њих траје већ девет година, са двије ослобађајуће пресуде, а која се поново активира и врти у круг. Дакле ружно је рећи, али навикао сам на то“, наводи Миличевић.
 
Упозорава да је Република Српска постала заробљена држава у којој режим монтира политичке процесе.
 
Та врста репресије несигурности тај осјећај да у сваком тренутку било ко од нас може бити жртва заробљене државе и гдје могу да вас у сваком моменту санкционишу ако некоме сметате то је јако ружан осјећај“, каже Миличевић.
 
Поручује да такво понашање режима у њему изазива само већу жељу за борбом.
 
„Неће ме нико поколебати. Ја сада говорим као предсједник СДС. На крају Милорад Додик је у марту на сједници НСРС поручио да ћу ‘видјети шта ће ме дочекати, те да ће ме побиједити у Теслићу‘ “, подсјетио је Миличевић и дадао:
 
„Као предсједник СДС сам мета  и спреман сам да то носим. Страха нема и идемо до краја и коначне побједе. На том путу сам спреман на све могуће репресија и ја и моја породица, као и моја политичка партија“.
 
Миличевић наводи, да када је питању кривична пријава због које је јуче саслушан у Тужилаштву, веома битно да се зна ко је лице које је њен подносилац.
 
„То је човјек који је повјереник СДА, који је, када је почео да се гради помињани објекат био одборник ПДП, да би у том мандату прешао у СНСД  заједно са садашњим предсједником ОО СНСД Теслић. То је човјек који је умјешан у замјену врећа са бирачким материјалом на чувеном референдуму у Теслићу за опозив начелника“, нагласио је Миличевић.
 
Наши политички противници су, наводи он, дио подземља и криминалног миљеа који превазилазе границе локалног нивоа и који су познати чак и на регионалном нивоу.
 
„Ако неко нема храбрости да крене против тога онда морамо бити свјесни да ћемо остати заробљена држава, да ће нам владати тајкуни, да ће нас плашити и да ће скидати главе, да нећемо више бити у земљи са чистим ваздухом и бистрим ријекама. То је оно што би нас могло дочекати, али ја сам ипак сигуран да постоје људи који то неће дозволити“, поручио је Миличевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account