06.08.2024 16:55
Предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић истиче да је ослобађајућа пресуда Бориславу Паравцу, Андрији Бјелошевићу и Милану Савићу била једина могућа и исправна, али да је жалосно да су неутемељеном и, очито политички обојеном оптужницом, морали проћи вишегодишњу голготу. 
 
 ''Знајући о каквим се људима ради, никада нисмо сумњали у њихову невиност. Од првог дана нам је било јасно да је оптужница против њих фабрикована и да је дио пројекта прекрајања историје и сатанизације искључиво српског народа. Жао ми је што су ови људи претрпили огромну штету и прошли голготу да би потврдили своју невиност'', каже Миличевић. 
 
 Суђење је, додаје он, показало да је оптужница подигнута без доказа, што се наводи и у пресуди. 
 
 ''Много је угледних људи из Републике Српске који су прошли монтиране процесе само зато што су угледни у својим срединама и што су се у једном тешком времену ставили на располагање свом народу. Недопустиво је да се против неког воде процеси само зато што је био уз свој народ, без иједног доказа да је учествовао у нечему нечасном. Голгота кроз коју су ови људи прошли, у покушајима прљања њиховог имена, не може им се ничим надокнадити'', закључио је Миличевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account