09.08.2024 14:16
Пред Републиком Српском je веома неизвјестан и економски тежак периоду и постоји опасност од економског краха. Мене неће изненадити да у наредим мјесецима премијер Радован Вишковић и министарка финансија Зора Видовић поднесу оставке и да се онда све свали на њих, истакла је Александра Пандуревић, чланица Предсједништва СДС.
 
„У овом моменту у буџету Републике Српске недостаје милијарда КМ. Од планираних милијарду и двјеста милиона успјели су се задужити само 276 милиона. Чак и ако узмемо у обзир да се 400 милина КМ може пренијети у идућу годину опет постоји минус од 600 милиона КМ“, појашњава Пандуревић.
 
Она каже да, пошто премијер Вишковић тврди да би грађани Српске живјели као у Швајцарској да нема притисака и напада на Републике Српску, он онда треба да објасни зашто нисмо тако добро живјели прије него што су кренуле санкције и притисци.
 
Пандуревић истиче да су санкције изговор за лошу економску ситуацију за коју је одговорна власт предвођена СНСД-ом.
 
„Премијер Вишковић потцјењује интелигенцију овог народа. Санкције су уведене прије пар мјесеци. Шта су премијер и СНСД радили у протеклим годинама од како су на власти“, упитала је Пандуревић.
 
Представници власти, додаје она, покушавају разбити оправдан страх становништва које се пита да ли ће редовно примати своје пензије и плате. 
 
„Нигдје у свијету предсједник неке републике не саопштава јавности да ће бити исплаћене пензије. То се код нас дешава јер људи из власти знају каква је ситуација и да пензионери страхују за пензије“, истиче Пандуревић.
 
Наводи да је велики проблем власти то што нема гдје да се задужи.
 
„Због тога би за пар мјесеци могла да касни исплата пензија јер не постоји банка у региону у свијету која ће дати кредитна средства због санкција под којим се налазимо. Чињеница је да читава Република Српска јесте под санкцијама због појединаца из актуелне власти. Конкретно због Милорада Додика сви у Српској испаштају“, каже она и додаје:
 
„Власт је мислила да ће економске проблеме ријешити задужењем код Русије, али видимо да нема ништа од тог. Нису добили кредите од Кинеза и сада се тражи начин како да се оправдају код народа”. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account