11.08.2024 12:26
''Умјесто што прије подне кукају због финансијских санкција према Републици Српској, а поподне нас увјеравају да нема разлога за бригу, док истовремено скупљају мрвице за плате и материјалне трошкове, Влада Републике Српске треба да саопшти колико новца недостаје у буџету и који им је план за превазилажење ове ситуације. Ако то нису у стању, треба да поднесу оставке и растерете Републику Српску и њене грађане који су постали таоци неколико појединаца и породица'', изјавио је посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Томица Стојановић.
 
Он подсјећа да је Републици Српској тренутно блокирано 600 милиона евра пројеката ЕУ, да ниједна финансијска институција не жели да се излаже према Влади Републике Српске.
 
''Од планираног задужења од 1,2 милијарде КМ, реализовано је само 276 милиона КМ. Буџет је у жестоким проблемима и умјесто негирања, Влада треба да саопшти излазну стратегију. Због интереса породичних фирми, ИРБ је изложена ризику и бојим се шта ће бити ако пословне банке раскину сарадњу са ИРБ-ом!? Шта ћемо ако физичким и правним лицима сви кредити одмах дођу на наплату? Колико ће младих брачних парова остати без крова над главом и колико ће приватних фирми пропасти због тога!?'', констатује Томица Стојановић.
 
Република Српска је, подвлачи он, постала талац интереса шаке људи који своје личе интересе крију иза лажног патриотизма.
 
''Патриотизам није распродавати државне ресурсе. Патриотизам није сиромашити свој народ ради енормног богаћења и бахаћења групице људи. Патриотизам је градити Републику Српску у којој свако може достојанствено да живи од свог рада. Зато је вријеме да престану народ држати у позицији талаца својих интереса. Што прије оду, биће мања штета и за Републику Српску и за српски народ'', поручио је Стојановић. 
    

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account