12.08.2024 15:28
Оваквим мизерним издвајањима за једнократне новчане помоћи за рјешавање стамбеног питања борачких категорија, посљедњи на ранг листи, иако испуњавају све услове, помоћ Града Приједора могу очекивати око 2050. године, каже Маја Драгојевић-Стојић, потпредсједница Српске демократске странке.
 
Она наводи да се локална власт поиграва са борачким категоријама те да пред локалне изборе покушава правити привид да се ипак нешто ради. 
 
„У марту ове године расписан је конкурс за додјелу једнократне новчане помоћи за рјешавање стамбеног питања борачких категорија, а резултати који су објаљени прије неколико дана остављају горак укус. Прије свега, то питање је требало давно бити ријешено од стране републичке власти, јер од завршетка рата па до данас прошло скоро 29 година. Шта се чекало толико година и зашто борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих бораца нису били приоритет“, пита Драгојевић-Стојић.
 
Наводи да  је у градском буџету за ту намјену у овој години планирано 170.000 КМ, а по подносиоцу захтјева једнократна помоћ износиће од 2.000 КМ до 5.000 КМ.
 
То значи, додаје  Драгојевић-Стојић, да у овој години једнократну помоћ може добити око 50-60 припадника борачких категорија.
 
„Објављена ранг листа нам показује да услове за једнократну помоћ у Приједору испуњава чак 1.632 ПОДНИОСИОЦА ЗАХТЈЕВА! То нам довољно говори колико је борачким категоријама помоћ неопходна и колико су занемарене од стране институција. У резултатима конкурса се наводи да ће се једнократна помоћ исплаћивати по ранг листи, а због ограничених средстава преносиће се у сваку наредну годину“, каже Драгојевић-Стојић.
 
Напомиње да ће оваквим мизерним издвајањима и оваквим темпом рада додјела ове једнократне помоћи трајати наредних 25 ГОДИНА!
 
„Дакле, они посљедњи на ранг листи, иако испуњавају све услове, помоћ Града могу очекивати око 2050. године“, каже Драгојевић-Стојић.
 
Поручује да је срамно је и недопустиво да се локална власт на овакав начин поиграва са борачким категоријама.
 
„Овакав начин рада довољно говори да не постоји стварна жеља Града да помогне, већ да се привидно, пред локалне изборе, покаже да се ипак нешто ради“, казала је Драгојевић-Стојић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account