23.08.2024 15:57
Подизање оптужнице против мене је унапријед припремљен политички монтиран процес, a ако неко мисли ће на тај начин да постигне неку побједу на изборима грдно се преварио, казао је данас на конференцији за новинаре Милан Миличевић, предсједник СДС и начелник општине Теслић.
 
Миличевић је казао да ће избори бити и проћи, и поручио да ће се наставити његова борба против накарадног режима и да не постоји начин на који би га било ко могао уцијенити да одустане од тога.
 
„Ово јесте моја лична, породична и борба странке на чијем сам челу противи накарадног система,  као што је ово борба накарадног система против мене, опозиционе политике и свега онога што  није прилагођено тој криминалној хоботници која је обухватила Републику Српску. Истрајаћу у борби против режима којег желимо срушити како би смо изградили нормалан систем у којем се врједнује рад, вриједност и постигнути резултати“, казао је Миличевић.
 
Он је изјавио да опуштено и релаксирано улази процес истичући да ће овај процес као и претходни показати да је био у праву.
 
Истиче да је 30 маја ове године добио пресуду којом је ослобађан оптужби за један други монтиран политички процес који је трајао девет година.
 
„Од 2025 године пред сваке изборе ова оптужница је била рехабилитована. Ипак постоји моје лично повјерење и жеља да вјерујем да постоји дио правосуђа Републике Српске и судија које раде честито свој посао, Питање је ипак ко вам је постављен и да ли тужилац и тај дио правосуђа  који се баве оптужницом инструисан од стране власти“, наводи Миличевић.
 
Каже да је јасно ко стоји иза подизање оптужнице против њега и да је цијели случај веома провидан.
 
„На посебној сједници НСРС 28. марта, након мога обраћања у коме сам напоменуо на корупцију и криминал и неповјерење према институцијама, предсједник Републике ми се обратио говорећи да ће побиједити у Теслићу и да ће испливати малверзације, те да ћу видјети како се то ради“, подсјетио је Миличевић.
 
Он је поручио ће доказати да нема кривице за оно за што га оптужују и додао да му се на терет стављају кориштење или злупотреба утицаја на процесе који су везани за урбанизам регулационе планове  и грађевинске дозволе.
 
Он је казао да је све јасно када се зна да је особа која је против њега поднијела кривичну пријаву Ален Сеферовић, који је у овом моменту наметнути повјереник СДА у Теслићу, који је раније био одборник СНСД и ПДП, те да је сада одборник СДА.
 
„Подигао  је оптужници као инвеститор зграде. Ради се о човјеку који је познат по томе да се против њега и даље води истрага ради огромне малверзација које су се десили приликом референдума за опозив начелника Теслића 2019. године. Он је тада, као одборник СНСД, својим приватним аутомобилом возио бирачки материјал са једног бирачког мјеста уз пратњу полиције гдје је учествовао у замјени врећа са гласачким листићима“, подсјетио је Миличевић и додао:
 
„Против Сеферовића је подигнута оптужница, али судски процес и даље стоји у некој ладици а прошло је већ пет година, али зато тај исти ‘високоморални човјек' подиже оптужницу против мене по налогу локалног СНСД“. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account